עצירות בהנקה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/05/2015 | 19:45 | מאת: אנה

3 וחצי חודשים אחרי לידה, הנקה מלאה. התחלתי לסבול מעצירות משהו כמו חודש אחרי לידה שהובילה לכאבים קשים ביותר ביציאות ודימומים. הייתי אצל פרוקטולוג כי חשבתי בהתחלה שזה טחורים אחרי הלידה, אבל הוא בדק ואמר שזה בגלל העצירות ושאין טחורים. רשם לי פגלקס לחודש. התחלתי לקחת את זה וזה עשה לי ממש טוב. באיזשהו שלב נגמרה לי הקופסא ולא קניתי חדשה, מה שאומר שלא לקחתי משהו כמו 3 ימים ושוב חזרו לי הכאבים והדימומים וחזרתי לקחת. כרגע אני מרגישה שאם יום אחד אני לא לוקחת כבר כואב לי וזה מאד מבאס (שתיה מרובה והמלצות תזונה לא ממש עוזרות. לציין שלפני שהבעיה הזו קרתה היו לי יציאות ממש טובות ורכות בלי בעיה). לא כל כך יודעת מה לעשות כרגע. האם לפנות לרופא גסטרו? האם להמשיך לקחת את זה עד שאפסיק להניק? עניין של כמה חודשים טובים. האם קשור בכלל להנקה או שזה משהו שקרה בגלל ההריון והלידה? כואב לי מאד כשאני לא לוקחת את זה, אבל לא רוצה ליצר בזה תלות כלשהי (אגב בעלון לצרכן כתוב להשתמש בזה רק שבועיים...( תודה על העזרה!!

אנה שלום תלונותייך מתאימות דווקא לפיסורה אנאלית. יש לבדוק באם קיימת כי הטיפול התרופתי בה שונה מעט ממה שאת לוקחת כעת בהחלט יש לדאוג ליציאות רכות ללא מאמץ יציאה בתקופה הקרובה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול