עצירות במשך כחצי שנה -הרגשת חוסר התרוקנות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

17/02/2015 | 14:14 | מאת: מיקי

היי, לפני כחצי שנה בערך התחלתי להרגיש מעין בחילות ועצירות. מאז היותי קטנה הייתי בטוחה שאלו תולעי סיכה הגורמים לבחילות ומאחר שהרגשתי אותם מעט. מסתבר שעקב העצירות נוצרה לי פיסורה וניתנה לי משחה. אני לא יודעת אם לקרוא לזה עצירות מאחר ויש לי יציאות אך לא בכמות גדולה ורק אם אני אוכלת שזיפים. ההרגשה היא שאני לא מתרוקנת כלל אלא רק מעט ולעיתים יש לי יציאות טובות.(קצת יותר מבד"כ ויותר בקלות-לקראת מחזור) כמו שציינתי יש לי בחילות עקב כך וגזים שגורמים לי הרגשה נוראית. הייתי אצל רופא גסטרו שטען שאני בריאה ושנראה לו שזה סתם ככה מאחר ואני בת 19 ושינויים הורמנליים. הביא לי קולונוסקפויה אך אמר שלא ממליץ לעשות כי זה יכול להוביל לפגיעה ונראה לו שאני בסדר. אשמח לעצה , תשובה אני ממש מיואשת

17/02/2015 | 14:16 | מאת: מוקי

חייבת לציין כי היה לי דם בצואה.. אך כנראה שנבע מן הפיסורה. הופיע על הנייר כשממש התאמצתי בעת מתן היציאות

מיקי שלום תולעי "סיכה" - אוקסיוריס - אינן גורמות לבחילה או עצירות אלא רק לגירוי \ גרוד בפי הטבעת יש לך סוג ספציפי של עצירות - הפרעות בהתרוקנות שזו בעיה ברצפת האגן. אין כל צורך בקולונוסקופיה בשלב זה ממליץ על תחילת טיפול בסיבים (קונסיל \ בנפייבר \ אחרים). רק אם אין תגובה יש מקום למשלשלים או בירור פיזיולוגי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול