האם סיבים תזונתיים מסייעים לעצירות?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/11/2014 | 21:46 | מאת: אהובה

שלום, סתם מעניין אותי האם סיבים תזונתיים אכן יכולים לסייע לעצירות, מכיוון שקראתי לפי מחקרים שלא נמצא קשר ישיר בין העלאת כמות הסיבים התזונתיים למניעת עצירות. אשמח לעצות לגבי תזונה שמומלץ לאכול במקרה עצירות (האם אפשר מדי פעם אורז, או שבכלל לא?). תודה.

אהובה שלום יש הוכחות כבר מתחילת שנות ה - 70 ליעילות של סיבים תזונתיים בטיפול בעצירות (מחקרים של BURKITT ) לסיבים יש יכולת מוגבלת לפתור עצירות ובד,כ משמשים קו טיפולי ראשון המנה המומלצת 20-30 גר \ יממה. מעבר לכך - יש תופעות לואי ללא הקלה נוספת בעצירות

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול