עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

31/10/2014 | 19:17 | מאת: נירה

אני בת 56 וכבר שנים סובלת מעצירות, עוד בצעירותי אני זוכרת תקופות של עצירות ממושכת ולעיתים אף השתמשתי בתכשירים כגון תה סנה... וכדומה, בצעירותי בזמן המחזור החודשי היה תהליך הפוך של יציאות ואפילו שילשולים.... עד כשנה וחצי הייתה לי תקופה שמשום מה לא היו לי עצירויות וכאשר הייתי צריכה להתפנות בעיקר לאחר הארוחה זה היה צריך להעשות באופן מיידי עד כדי כך שהייתי צריכה לרוץ במהירות לשירותים... לאחרונה שוב חזרה התופעה של העצירות, פשוט אין לי בכלל צורך ללכת לשירותים... אני יכולה יותר משבוע לא להתפנות בכלל!!!! וכשכבר אני מחליטה לקחת איזשהו חומר לעזרה... כמו סנה או סופרלס, אז יש לי כאבי בטן ותחושה נוראה וגם בחילות, ניסיתי לאחרונה כל מיני סיבים, בנפייבר, ניסיתי לקחת נורמלקס 5 ימים וכלום לא משפיע... נראה לי שיש לי מעיים עצלות לחלוטין,... הקיצר, איך נפטרים מהבעיה הזו אם בכלל, גם לאימי היו צרות של עצירות....

נירה שלום 1. קשה להיפטר ממחלה\מצב כרוניים... 2. אין גן ברור לעצירות. נתגלו מספר גנים הקשורים לפעילות הסרוטונין בחולי תסמונת המעי הרגיש 3. ניתן לעשות בירור פיזיולוגי לפעילות המעי הגס כדי לקבוע את סוג העצירות ולטפל בהתאם

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול