עצירות אחרי שרוול

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/09/2014 | 23:47 | מאת: מאי

שלום, אני בת 20, עברתי ניתוח שרוול לפני כחודשיים וחצי. בחודש האחרון פתאום התחילה לי עצירות, כאשר יש יציאה רק פעם ב3-4 ימים וגם זה במאמץ. הייתי אצל רופאת משפחה שהרגישה לי את הבטן ואמרה שזה לא קשור לניתוח, ושהבטן מרגישה נורמלית לחלוטין. בעצירות יש הרגשה של פקק כל פעם מחדש, כאלו שמשהו בצורה של הגוף התחתון השתנה. אני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע, אוכלת לרוב חלבונים, פירות וירקות וחיטה מלאה. גם בייעוץ אצל דיאטנית היא אמרה שאין כל בעיה מבחינת האוכל שאני אוכלת. הרופאה הביאה לי לבולק שעוזר אבל אני לא רוצה להיות תלויה בו. אני מאוד סובלת ויש לי הרגשה כבדה ונפוחה בבטן. אשמח לעזרה בבקשה! תודה!

מאי שלום עצירות אינה מדווחת כתופעבה ספציפית לאחר ניתוח שרוול או כל ניתוח בריאטרי אחר. בהנחה שהניתוח עבר ללא תקלות - יכולה להיות תגובה לא ספציפית של הגוף לטראומה \ שינוי בהרגלי התזונה הקודמים וכדו. ממליץ על התאמת אורח החיים ורק אם אין הקלה - שימוש במשלשלים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול