שאלות בנוגע לעצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

10/08/2014 | 14:19 | מאת: ליאורה

שלום. התפתחה אצלי עצירות קשה שנמשכת כבר כשלושה שבועות, והמשלשלים כבר לא עוזרים לי. האם עצירות יכולה להתפתח בעקבות שימוש בתוספי ברזל (אפילו טבעיים) ואם כן, כמה זמן לוקח לגוף לחזור לתפקוד נורמלי? האם יש סכנה למעי עצל אם אני לא משתמשת במשלשלים על בסיס יומיומי? על איזה סוגי מזונות אפשר להמליץ להקלה בעצירות? ורביעית, האם יש תרופות טבעיות כנגד עצירות שאינן ממכרות ולא גורמות לתלות של המעי? תודה מראש.

ליאורה שלום כל מה שרצית לשאול ..... ברזל יכול לגרום לעצירות. בד"כ כשמפסיקים ליטול אותו - העצירות אמורה לחלוף תוף פרק זמון של ימים - חודש. מעי עצל זו תופעה פנימית שאינה תלויה בטיפול במשלשלים. המזונות העוזרים הנם ירקות ופירות תרופות "טבעיות" - ???

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול