עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

05/07/2014 | 16:29 | מאת: רותי

שלום רב, בת 62, עברתי קולונוסקופיה השבוע בעקבות דימום רקטלי. ידוע על טחורים פנימיים וחיצוניים בשנים האחרונות. סובלת מעצירות מספר שנים. עקב כך נוטלת "אלוה" (מכיל אלוורה) של חברת "אלטמן" עם הטבה מעולה. היציאות רכות, ללא דימומים וכאבים. כמו כן אני מקפידה באופן יומיומי על תזונה עשירה בסיבים תוזנתיים ועל מזונות המורכבים מחיטה מלאה. בקולונוסקופיה נמצא פסוידו מלנוזיס קולי וטחורים פנימיים. אמרו שהבדיקה תקינה. שאלותיי הן: 1. "פסוידו מלנוזיס קולי" - מה משמעותו? 2. האם גם נטילת תכשיר "טבעי" כמו "אלוה" עשוי להוביל להתפתחות תלות? כי כאשר יום אחד איני נוטלת ממנו, יש לי עצירות וכאבים ביציאה. 3. באילו משלשלים אחרים ניתן להשתמש על בסיס קבוע ללא פיתוח תלות? תודה רבה.

רותי שלום 1. צביעה כהה של תאים בדופן המעי 2. יש "תלות" יותר בתחושת הנוחות ולא ממש פיזיולוגית 3. תכשירי PEG \ לקטולוז \ סיבים מסחריים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול