שינויים ניווניים עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/12/2016 | 16:27 | מאת: דוד

מזה כחודש אני סובל מכאבים עזים בצוואר , עשיתי צילום רנטגן שבו אובחן "שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה צווארי". אורטופד קופ"ח ( מתמחה באורטופדיית כף יד ) שראה את הצילום אמר שהוא תקין וייתכן שבעקבות לחץ או סטרס שרירי השכמות התכווצו וייקח זמן עד שהכאב יחלוף אך אינו רואה משהו לא תקין. לציין שאני עוסק בשחייה 3 פעמים בשבוע בערך ( חתירה 40 דקות) בערך שלוש שנים .בנתיים איני רואה שיפור אלה רק החרפה של הכאבים, אין לי הקרנות או תחושת נימול בידיים או משהו דומה , רק כאב עז 24/7 שאלתי: 1. האם ייתן שהשחייה היא הגורמת לבעיית הניוון ? 2. מה הטיפול המומלץ לבעיה זו ?( אמור להתחיל פיזיוטרפיה בשבוע הבא ) . 3. האם מומלץ להתייעץ עם מומחה או אורטופד נוסף 4. האם הבחנתו של האורטופד הגיונית? אני מרגיש שהכאבים הם מעבר לשריר תפוס כתוצאה מסטרס .

1. תבדוק שאתה שוחה נכון, יש שחייה טיפולית 2. פיזיותרפיה או אוסתאופתיה. 3. בהחלט, אולי לבצע מיפוי עצמות. 4. יתכן ויתכן ומדובר בבלט דיסק או אחר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק