ניתוח למינקטומי בעזרת קפיץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/12/2016 | 17:32 | מאת: אבי

רציתי לשאול, כמה נפוץ השימוש בקפיץ בניתוחים למינקטומיים לטיפול בפריצת דיסק עם היצרות בתעלה? פגשתי רופא שטען כי מדובר בניתוח מיושן מה אחוזי ההצלחה בניתוח מסוג כזה? מה הסיכונים? קיים סיכון שהקפיץ יצא ממקומו? האם סוג ניתוח זה מומלץ לטיפול בפריצות עם היצרות בתעלת השדרה בL4-L5?

ה"קפיץ" הוא סוג של קיבוע אחורי זעיר פולשני של החוליות, לעתים יש כשל מכני אחרי תקופה מסויימת.

09/12/2016 | 00:27 | מאת: אבי

האם כשאומרים ניתוח למינקטומי ISD מתכוונים לניתוח הנ"ל? הכולל החדרה של קפיץ? (G0084)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק