ניתוח או רדיותרפיה גידול אינטרדוראלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/11/2016 | 12:20 | מאת: לירון

גידול אינטרדורלי באזור L3-L4 בגודל 7X7X5 מ"מ. צמוד לשורש העצב. הרופא המטפל מציע ניתוח. האם חובה לנתח או אפשר לטפל ברדיוכירורגיה? חושש מניתוח ומפגיעה עצבית. מה זמן ההתאוששות מניתוח כזה? מה הסיכון בניתוח להסרת הגידול? אילו תפקודים יכולים להפגע? האם זמנית? נזק קבוע? האם ניתן לטפל בגידול ברדיוכירורגיה במקום ניתוח? האם התוצאות זהות? האם הסיכון ברדיוכירורגיה קטן יותר? האם אפשר ניתוח להסרה חלקית (כדי להמנע מפגיעה בשורש העצב) ולהשלים טיפול ברדיוכירורגיה? מוטרד וחושש, תודה מראש

ככל הנראה מדובר בגידול שפיר. אם הוא מייצר סימפטומים משמעותיים מומלץ להסיר אותו בניתוח. אם הסימפטומים סבירים, ניתן לעקוב ואם יגדל או ייצר סימפטומים אז לנתח. בידיים מיומנות הניתוח עובר מצויין וללא תופעות לוואי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק