דילמה לגבי ניתוח בעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/11/2016 | 09:39 | מאת: לילך

שלום רב ד"ר, אבי בן 82 וסובל כמה שנים מהיצרות בעמוד השידרה המותני מה שמקשה מאוד את שיגרת יומו. לפני כשנה היה אמור לעבור ניתוח בגב אבל קרה דבר והוא נפל ושבר את מפרק הירך ועברנו שנה מאוד קשה בו הוא עבר שני ניתוחים. אחד לאיחוי (שלא צלח) והשני החלפת מפרק לפני כחצי שנה. הניתוח השני הצליח ואבי מצליח ללכת עם קב אחד. אלא שהלחצים ברגליים מפעם חזרו וזה מפריע לו מאוד בתיפקוד היומיומי אבל הוא יוצא ומסוגל להיות רוב הזמן עצמאי. מה היית ממליץ לאדם כזה? האם כדאי לקחת סיכון ולעבור ניתוח כזה בגילו? ועוד אחרי שני ניתוחים. ברצוני לציין שהוא ניסה את כל הטיפולים האפשריים וכלום לא עזר ולציין עוד שאבי היה ספורטאי ואדם מאוד פעיל לפני הכל. אודה לתשובתך המהירה. לילך

שלום רב לך, אם איכות החיים שלו כעת סבירה והוא מתנייד אפשר לוות על הניתוח. לקבלת תשובה מדוייקת יותר עליו להגיע עם MRI לפגישת ייעוץ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק