פריצת דיסק L5 חשד לתסמונת זנב הסוס

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/10/2016 | 20:10 | מאת: כרמית

שלום ד"ר דוידוביץ, אני בת 38, לפני כ-10 חודשים התחילו לי כאבים בישבן ובירך שמאל, בדיקת CT מראה על פריצת דיסק, רופא בקפלן המליץ ניתוח מיידי כי יש חשש לתסמונת זנב סוס. אני סירבתי ופניתי לרפואה הפרטית. לפני 5 חודשים עשיתי שאיבת דיסק, במשך חודש וחצי הייתה הקלה ואז החמרה. היום אני לא מסוגלת לעמוד רצוף יותר מדקות ספורות אני עקומה הגוף נוטה ימינה ואין לי תחושה בכף רגל שמאל אך היא מתפקדת ורפלקס אכילס שמאל לא מתפקד. אני אובדת עצות ולא יודעת איך לחזור לחיים נומליים, מפחדת מאוד מניתוח גב. איך להמשיך? תודה כרמית

לבצע MRI ולבדוק את האופצייה האנדוסקופית (יעילה יותר משאיבת הדיסק) .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק