ההבדל בין ניתוח זעיר פולשני לאנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/09/2016 | 13:06 | מאת: אורי

שלום ד"ר דוידוביץ, לאחר עיון רב במאמרים מחו"ל על שיטת הניתוח באנדוסקופיה, רציתי לשאול במה שונה שיטת הניתוח באנדוסקופיה אותה אתה מבצע משאר הניתוחים הזעיר פולשניים להסרת חלק מהדיסק? ומה המשך זמן הממוצע להמתנה לניתוח?

שלום רב, בניתוח זעיר פולשני מדובר בפתיחה קטנה של עמוד השדרה על מנת להסיר את הפריצה, הניתוח מתבצע ע"י מיקרוסקופ שהוא עזר חיצוני לגוף שמגדיל את איזור הניתוח. ניתוח אנדוסקופי מאפשר מצד אחר פתיחה עוד יותר קטנה ומצד שני ראייה מתוך הגוף (הכנסת עדשת המצלמה לתוך הגוף) מה שמאפשר ראייה טובה עוד יותר של האיזור המנותח (פרטים קטנים יותר) והליך ניתוחי בטוח יותר כולל ראייה מעבר לפינה. רוב הניתוחים הכירורגים היום מתבצעים עם אנדוסקופ. לגבי תורים תלוי בקופה. תוכל ליצור קשר עם מרפאתי בבלינסון או מרפאתי הפרטית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק