בעיות בעמוד השדרה וסיאטיקה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/09/2016 | 19:44 | מאת: אוהד

שלום, אני בן 22 וברקע יש לי מחלת מפרקים בעמוד השדרה (משהו מהמשפחה של ANKYLOSING SPONDYLITIS). בנוסף בבדיקת MRI של עמוד שדרה מותני נמצא "פריצת דיסק אחורית מרכזית בגובה L5-S1" יש לי כבר בערך שנה וחצי כאבים מאזור הישבן עד לשריר התאומים בשתי הרגליים, הכאב הוא מאחורה וגם בצד, ולאחרונה גולש גם לקידמת הרגליים. הכאב הוא הרגשה כמו של חוטים שמושכים אותם, והבנתי שאולי זה יכול להיות סיאטיקה. לפעמים יש התקפות כאלה של כאבים מאוד חזקים בשתי הרגליים, ובאופן כללי כשאני מתכופף ואפילו קצת מתכופף כבר יש לי את אותם כאבים חזקים מאחורי הרגליים. שאלותיי: 1:מה אני יכול לעשות כדי לטפל בכאבים האלה בלי תרופות לכאב כרוני ובלי התערבות כירורגית? האם פיזיותרפיה יכולה לסייע, אם כן, על מה חשוב לשים דגש? 2. הכאבים שלי הם בשתי הרגליים, והבנתי שסיאטיקה בשתי הרגליים זה מצב נדיר, האם ייתכן שלא מדובר בסיאטיקה? תודה!

לגבי מה לעשות, חיזוק שרירי הגב המייצבים אם זה פיזיותרפיה או שחיית גב וחתירה וכו, המונח סיאטיקה לא מדוייק מאחר והעצב הסיאטי הוא עצב פריפרי ובד"כ אינו הבעייה, הבעייה בד"כ שורשית עם לחץ בעמוד השדרה. אם הדיסק רחב ולוחץ על שני השורשים תיתכן הקרנה לשתי הרגליים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק