מיקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/09/2016 | 15:50 | מאת: עדי

שלום, בעקבות כאבי ראש והפרעה בראייה הופניתי לבדיקת MRI. בבדיקת MRI אובחנה מיקרואדנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ + האינפודיבולום סוטה מעט ימינה. בדיקות אנדוקריניות תקינות. האם נהוג במקרים מסוג זה להוציא את הגידול או רק להיות במעקב? האם יש חשש שממצא מסוג זה יפגע בעצבי הראייה? תודה

זה לא הפורום מתאים. בכל מקרה מאחר וזהו בתחום התמחותי, אענה. גידול בגודל כזה לא אמור לתת הפרעות ראייה, האם עברת בדיקת ראייה מקיפה כולל שדות ראייה? אם הממצא אקרעי ניתן לעקוב עם בדיקות דם וMRI תקופתי ולהיות במעקב נוירוכירורג.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק