זעיר פולשני לאחר קיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/09/2016 | 12:40 | מאת: ביטי

שלום ד"ר דוידוביץ' אני לאחר ניתוח קיבוע l5-s1 לאחר פריצת דיסק מרכזית עם הקרנה וחולשה בשני הרגליים - ולא חל שום שיפור מאז וכן בצילום mri חדש רואים שהמנתח כלל לא נגע בפריצת הדיסק אלא רק שם קיבוע האם ניתן בזעיר פולשני להוציא את רקמת הדיסק הבולטת לתוך התעלה

אכן מצב מעניין. 1) האם פנית שוב לרופא המנתח? זהו שלב ראשון. 2) הקיבוע אמור למנוע לחץ על הדיסק וייתכן והדיסק יספג עם הזמן 3) אם יהיה צורך למרות הנ"ל לעתים ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי לכריתת פריצת דיסק למרות הקיבוע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק