עקמת קשה לילדה בת 10 וחצי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/07/2016 | 12:21 | מאת: זהר

שלום ד"ר מאתמול אחר הצהריים אני לא מפסיקה לבכות. אצל הבת שלי בת 10.5 התגלתה עקמת קשה שעומדת על 46 מעלות. היא לא קיבלה עדיין מחזור. הרופא במכבי שאיבחן ובדק את הצילום אמר שבגלל שהיא עוד לא קיבלה מחזור ונמצאת לפני שלב הצמיחה היא חייבת מחוך למרות שהמחוך לא יפתור את הבעיה ואולי העקמת אפילו תמשיך להחמיר עם המחוך ואז תצטרך ניתוח. הבת שלי שמעה את זה הסתכלה בגוגל, ראתה את המחוכים ומיד התחילה לבכות שהיא לא מוכנה בשום אופן לשים את המחוך ושיצחקו עליה ולא יהיו לה חברים ועוד אמרה (ובצדק) שגם אם היא הייתה מסכימה לשים את המחוך והוא לא מתקן את הבעיה ואולי אפילו יחמיר אז למה היא צריכה לסבול עם המחוך. היא בכתה ובכתה והיה מאוד מאוד קשה. אני בעצמי לא מפסיקה לבכות מאתמול כי נראה ששתי האפשרויות העומדות בפנינו גרועות. מה ההמלצה הנכונה לגבי ילדה בגילה עם עקמת של 46 מעלות. אודה לתשובתך

להשתמש במחוך ואולי זה אפילו ימנע את הניתוח הנורא. אם תפסיקי לבכות ותתנהגי כמו אמא מחנכת תוכלי להסביר לה שבסוף מתרגלים לזה ומי שצוחק עליה הוא לא חבר אמיתי. כך היא תוכל לדעת מי החברה האמיתית שלה. בנוסף שתלמד שחיית גב וחתירה ושתלך לבריכה כל יום לצורך חיזוק שרירי הגב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק