פיענוח mri עמוד שידרה מתני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

24/07/2016 | 23:36 | מאת: אור

לד"ר שלום אבקש פיענוח ומה אתה ממליץ ממצאים: ללא עדות לתמטים,תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. שינויים ניוונים במבנה הגרמי המתבטאים כשינויים ניוונים במרווחים הדיסקליים ,בלטי דיסק, שינויים ניוונים באלמניים אחוריים ןבגשרי עצם;שביחד גורמים להיצרות התעלנ הספינלית ולחץ על השק הדוראלי ועל השורשים. ללא עדות למסה פרה או פרה ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. הקונוס בסיומת l1.ללא עדות לאותות חריגים. הודגמו אותות תקינים ממח עצם חולייתי, למעט שינויים ניוונים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: D12-l1 בחתכים סגיטליים מודגמים שינויים ניוונים בלוחיות הקצה, בלט דיסק אחורי מינימלי. L1-l2-שינויים ניווינים בלוחיות הקצה .בלט דיסק עם לחץעל השק הדוראלי . L3_l4- שינויים ניוונים במפרקים הפטצטריים בעיקר בימני עם בלט דיסק דיפוזי, בקע אינטרה פורמינלי מימין נוירלית מימין עם לחץ על העצב בתעלה. L4-l5- שינויים ניוונים במפרקים הפצטריים.פלאבום מלווה בבלט דיסק דיפוזי וגורמים להיצרות ניכרת של התעלה הסףינלית , לחץ על השק הדוראלי ועל השורשים. L5-s1- בלט דיסק אחורי שנמשך לרצס מימיןעם קרע אנולרי, לוחץ את השק הדוראלי ומצר את הרצס מימין. התרשמות: שינויים ניוונים ובלטי דיסק המתואר. היצרות תעלה ספינלית ופורמינות נוירליות. אבקש ד"ר אם תוכל לפענח תשובה mri של אמא שלי . יש לה כאבי גב היא בת 63. הולכת מתפקדת. האם לפי התשובה יש צורך בניתוח??

אם יש לה רק כאבי גב תחתון ללא הקרנות לרגליים, ממליץ על הידרותרפיה וחיזוק שרירי הגב, פלדנקרייז וכו'. אם יש לה כאבים או נימולים ברגליים בעמידה או בהליכה ניתוח יכול לעזור.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק