זריקת סטרואידים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/07/2016 | 11:02 | מאת: שרון

שלום דוקטור, בעלי היה אצל אורטופד מומחה עמוד שדרה. הרופא חשד שהכאבים האקוטיים נובעים מפריצת דיסק. בנוסף להפניה לMRI, המליץ גם על זריקת סטרואידים. עם המלצה זו הלך בעלי לקופת חולים אל האחות. עבור האחות זה היה פעם ראשונה לביצוע זריקת סטרואידים, והיא התייעצה עם אחות אחרת על מתן הזריקה, ולבסוף הזריקה לשריר הישבן. עכשיו כשאנחנו קוראים על זה באינטרנט, אנחנו רואים שבדרך כלל הזרקת סטרואידים במקרה כזה היא לחלל האפידורלי. בעלי חש חולשה גדולה בשרירים מאז הזריקה. אשמח למידע בנושא, האם באמת היה אמור לקבל זריקה לחלל האפידורלי? ע"י מי? ומה כדאי לעשות כעת? תודה רבה.

את הסטרואידים ניתן להזריק בשריר כמו שניתן לבעלך או בחדר ניתוח תחת שיקוף ע"י רופא. בד"כ מתחילים עם זריקה בשריר ואם לא עוזר אז בעמוד השדרה. יתכן והחולשה נובעת מפריצת הדיסק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק