דחוף-ציסטה סינוביאלית

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/07/2016 | 21:30 | מאת: ס

אימי בת ה 76 כאבים מזה 4 חודשים בעכוז וברגל לאחר שכיבה וישיבה. הליכה מקלה מאד על הכאב חולת copd ,לוקחת אופטלגין לכאבים אובחנה ציסטה סינוביאלית בגובה s5 ב ct הומלץ על כריתת הציסטה שאלות : 1. האם יש הוריה לניתוח או שבטיפול שמרני ניתן לשפר את מצבה 2. צוין-ציסטה גדולה. האם הציסטה יכולה לגדול ולכן יש הוריה לניתוח ? 3. האם ניתן לדחות את הניתוח ובמידה ויש החמרה לנתח? האם ייתכן התפתחות נזק נוירולוגי לא הפיך ? 4. מה הסיכון לפגיעה עצבית בניתוח זה ? אימי גרה לבד בקומה 2 ללא מעלית 5. כרגע אין החזר אכילס ברגל שמאל הכואבת אך אין חולשה או חסר נוירולוגי אחר

ניתוח ציסטה סינוביאלית בד"כ לא דחוף. ניתן לבצע שאיבה של הציסטה תחת CT בנסיון להמנע מניתוח (לדוגמה ד"ר בן שושן) ואם לא יפתור את הבעייה ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי להוצאת הציסטה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק