מיאלופתיה קלה עקב בלט

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/07/2016 | 15:51 | מאת: חייש

שלום דר דוידוביץ, לאחר תנועה לא טובה שביצעתי בצוואר החלה תחושת נימול/כאב באצבעות בשתי הידיים. בדיקת MRI מראה "היצרויות קשות של התעלה ודיפורמציה של החוט ב- C5-C4 וC6-C5 עם מאילופתיה בנוסף" - ציטוט מהפיענוח. יש בלט אחד ספציפי שבולט לתוך חוט השדרה וגורם לנימול/כאבים ובכף יד ימין גם לאובדת מסת שריר מסוימת וחולשה. אני כבר 5 חודשים אחרי תחילת האירוע, עושה פיזיותרפיה והמצב התייצב/השתפר - אין הרבה הקרנה, הכאבים קיימים אבל לא איומים, החולשה בכף יד ימין קיימת אבל היד עדיין תפקודית. לשקול ניתוח? הייתי שמח להיפטר מכל הסימפטומים האלה אבל אני עדיין חושש מהאלטרנטיבה של התמודדות עם ניתוח שלא יצליח. החל מאיזו רמה של סימפטומים היית ממליץ לנטוש את הטיפול השמרני ולנסות ניתוח?

שאלה מצויינת. בד"כ כל עוד יש שיפור אפשר להמתין ולהבדק שנית, יתכן מעקב עם MRI נוסף כדי לבדוק אם אחד הדיסקים נמצא בספיגה-נסיגה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק