פריצת דיסק עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/06/2016 | 03:07 | מאת: מתי

היי ד"ר, לאחר פריצה שנתגלתה עם השחרור מהצבא לפני 9 שנים, כשלאחר כחצי שנה קשה מאוד לבסוף ניתנה זריקה אפידורלית שעזרה מאוד לתקופה של כמה שנים, בשנים האחרונות החלו לחזור כאבים אך היו נסבלים. בשנה האחרונה חזרו הכאבים ובגדול, מאוד מוגבל בפעילות כלשהי כולל הפעולות הכי פשוטות, כאבים חזקים מאוד, קשיי שינה, כולל נימולים לעתים ודקירות לכל אורך הרגל ובעיקר באזור הירך ומתחת לברך. לא מסוגל ללכת זקוף ולרוב צולע קצת בהליכה, לאחר ישיבה ממושכת או שכיבה מאוד קשה ולוקח זמן לחזור ולהתנועע בנוחות כלשהי...לוקח משככי כאבים משתדל לא יותר מדי אך לפעמים אין ברירה. אלו תוצאות בדיקת MRI שבוצעה לפני שבועיים: .L5-S1 סימני ניוון בדיסק הבין חולייתי בגובה .S1-S2 דיסק ווסטגיאלי בגובה .L1 הקונוס המדולרי מסתיים בגובה בחתכים האקסיאלים : בתעלה S1 בלט דיסקלי אחורי אמצעי ביותר ימני עם לחץ על קדמת השק התקאלי ועל השורשים : L5-S1 בגובה בעיקר מימין. ביתר הגבהים מבנה שמור. אשמח ואודה מאוד לשמוע מה המלצתך בשלב זה... המון תודה

תגיע לייעוץ לגבי אפשרות ניתוחית.

09/06/2016 | 10:11 | מאת: מתי

הייתי השבוע בתור אצל נוירוכירורג בבילניסון לאחר תוצאות הMRI... המלצתו בשלב זה היתה בכל זאת ללכת על זריקה אפידוראלית ולראות אם יעזור ובמידה ולא אז להתקדם לאופציה ניתוחית...שאלתי היא האם בהתאם לתוצאות הMRI נראה כי אין טעם בזריקה? ויותר מזה, האם המתנה וחלוף זמן נוסף עד לניתוח (למשל בהנחה והזריקה אכן תעזור לתקופה מסוימת), האם יש בכך סיכון בהחמרת המצב או החמרת הסיכויים להצלחת הניתוח, הארכת ההתאוששות ממנו וכדומה? או שאין משמעות מבחינת זמן הניתוח ובמידה והזריקה עוזרת לכאב אז אין חיסרון בהמתנה נוספת עד לצורך בניתוח? האם למרות מה שנאמר לי אתה ממליץ שאגיע אליך לייעוץ כרגע, או שלתת צ'אנס לזריקה ולעשות שיקול מחדש לאחריה? המון המון תודה!!

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק