פריצת דיסק L5-S1 מתי להחליט שצריך ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/05/2016 | 07:29 | מאת: אדי

לפני 3החודשים הרגשתי כאבים בשוק ימין שהלכו והחמירו. בדיקת ct: L3-L4- בלט עם לחץ על העצב L4-L5 -בלט עם לחץ על העצב L5-S1 פריצת דיסק משמעותית עם לחץ על השק ממדיקת MRI - ראו רק את פריצת הדיסק ב L5-S1. בהמלך החודשים האחרונים כאבים עם הקרנה לרגל ימין עד מצב של הליכה עם קבים. בבדיקה מול אורטופד מנתח- לבצע זריקות אפידוראל עם לא עוזר ניתוח. לפני חודש עשיתי זריקת אפידוראל..עזר לתקופה של 3 שבועות וגם אז הליכה עם מגבלות. אתמול עשיתי אפדוראל נוסף. מהי הנקודה להחלטה שהאפידוראל לא עוזר ולעבור לניתוח . אני שוחה 4 פעמים בשבוע . והאם נדרש לטפל בניתוח רק בפריצת הדיסק או גם בבלטים?

תראי מה קורה במהלך השבועות הקרובים אחרי הזריקה השנייה אם לא יחול שיפור אז תנתחי. אין צורך לטפל בבלטים, לכולם מעל 30 יש בלטים ואנחנו מסתדרים מצויין.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק