תוצאות MRI מתאריך 30/3/16 עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/04/2016 | 10:44 | מאת: תהילה

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה מותני: מתאריך:30/3/16 הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE, SE בשקלול 2T, 1T במישור סגיטלי ואקסיאלי. פרטים קליניים: כאבי גב. ברקע ידוע על ספונדילוליזיס. עיון והשוואה לבדיקת MRI קודמת מה- 3/5/2014. מודגם ספונדילוליסטזיס עם גלישה קדמית של גוף חוליה 4L. הספונדילוליסטזיס הינו בדרגה 1-2 . שינויי אות ניכרים בשולי גופי החוליות. הלורדוזיס הפיזיולוגית שמורה. סיגנל שמור מלשד החוליות. סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות. הקונוס המדולרי מודגם שמור. סריקת L1-L2: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת L2-L3: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. סריקת 4L-3L: בלט דיסק קל. סריקת 5L-4L: ספונדילוליסטזיס עם בלט דיסק נלווה, לחץ על השק, היצרות הנקבים. סריקת 1S-5L: בקע דיסק לאחור ולימין, לחץ על השק מימין ועל שורש 1 S מימין. בסיכום: הממצאים המשמעותיים 4-5L ספונדילוליסטזיס דרגה 1-2, שינויי אות,היצרות התעלה והנקבים. 1S-5L בקע דיסק אקסצנטרי לימין עם לחץ ניכר על השק ועל שורש 1S מימין. נראה שממצא זה בולט יותר ובהחמרה בהשוואה לבדיקה מה-3/5/14. שאלתי היא: מה ההשלכות של ממצאים אלו ואיזה טיפול ניתן לעשות? תודה מראש:תהילה אימל:[email protected]

אם הכאב ברגל ימין, ממליץ לך לשקול ניתוח אנדוסקופי לפריצת הדיסק ב L5-S1 .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק