שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/04/2016 | 23:27 | מאת: אילנה

שלום, בת 19 סובלת מכאבי גב כ3 שנים, ב2013 אובחנו בלטי דיסק קלים ב L4-5-S1 בלט דיסק עם לחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט ללא מיילומלציה. סירינגומיאליה מינימלית גובה D4-5 עד D10. היו הפסקה של כאבים וכרגע לפני כחודש הכאבים חזרו חמורים יותר, לא מסוגלת להתיישר, היום ביקרתי אצל נוירוכירורג ברמב"ם שכתב מספר דברים שלא הבנתי את משמעותם . בבדיקתה בבינסקי שלילי, כוח גס ברגל ימין מופחת הכולל מיוטום L4,L3-4,L2-3,L5. ומשמאל בדרגה קלה יותר. ללא הפרעות תחושה. הופמן וטרמנר שליליים. ללא פלס תחושתי. יש לציין שביצעתי EMG ב2013 שתוצאותיו חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5-S1 . בהמשך הסיכום כתוב בMRI בהשוואה לקודם במנח אקסיאלי T2 נראה שעצבי זנב הסוס דחוסים יותר אחורה בתוך השק, אך איני רואה ליפומה. בעיקרון התיק אמור להילקח לישיבת רנטגן יום שלישי הבא ואז אני אחזור לביקורת אבל בינתיים אשמח לדעת מה זה אומר? מה תקין מה לא ? מה זה מיוטום הופמן טרמנר? ואשמח לפירוט תודה רבה

בגדול, בבדיקה נמצאה חולשה מסויימת ברגל ימין, שאר הבדיקה תקינה. לא מצא ליפומה (גידול שומני) אך לדעתי הוא יקח את הצילומים לישיבת רנטגן בשאלה של עגינה של חוט השדרה. תמשיכי להיות איתו בקשר.

21/04/2016 | 19:50 | מאת: אילנה

מה זאת הכוונה לעגינה של חוט השדרה?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק