פריצת דיסק L4-L5, כאב מקרין לרגל ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/03/2016 | 18:59 | מאת: מיקי

שלום דוקטור, אני סובל מכאב גב עם הקרנה לרגל ימין כתוצאה מפריצת דיסק (L4-5). אין לי חסרים נוירולוגיים (שליטה מלאה על הסוגרים, מסוגל ללכת גם על קצות האצבעות וגם על העקבים), אך אני לא מסוגל לרוץ בעקבות הכאב. התייעצתי גם עם אורתופד מנתח ע"ש, וגם עם רופאת כאב. האורתופד המליץ על צריבת הדיסק באמצעות מזרק, ואילו הרופאת כאב המליצה על זריקה אפידורלית וצריבת העצב שעליו הדיסק לוחץ. איזה פיתרון עדיף?

אני מעדיף את הפתרון לבעייה שזהו הדיסק הבולט ולא הריסה של חלק מהעצב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק