פריצת דיסק בצוואר - כאבים בצוואר שכמות ויד שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/02/2016 | 11:35 | מאת: יסמין

בשנות ה 30. אובחנתי עם פריצת דיסק בצוואר c5-c6 עם לחץ קשה על השורש (שמאל). כאבים בצוואר, בשכמות ויד שמאל (בעיקר בזרוע). ללא חסר נוירולוגי. כבר 4 חודשים. חלק מהזמן עם טיפול תרופתי עם הטבה חלקית. הכאב הקורן ליד כל הזמן. 1. האם הכאבים יכולים לחלוף ללא ניתוח וללא תלות בתרופות? 2. האם לחץ על העצב לאורך חודשים פוגע בעצב באופן בלתי הפיך והאם יש בעצם "חלון זמן" לניתוח? 3. האם מומלץ לנתח והאם ניתוח פותר את בעיית הכאב? תודה מראש.

שאלות מצויינות 1. הכאבים יכולים לחלוף 2. אכן העצב יכול להפגע במידה כזו או אחרת 3. ניתוח פותר כאב חריף (חד). ישנו כאב נוירופתי "שורף" שעלול להמשך גם אחרי הניתוח אם נוצר נזק עצבי עד לניתוח. ההמלצה לניתוח באה בעיקר עקב חולשה ביד וירידה בתיפקוד היד.

29/02/2016 | 13:01 | מאת: יסמין

תודה על התשובה. מה קורה כאשר אין חולשה ביד אך יש כאבים כל הזמן? האם ניתוח יעיל במקרה כזה והאם הזמן שחולף הוא בעוכריי?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק