כאבים בהליכה ובאזור הישבן והאגן עם כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/02/2016 | 19:00 | מאת: חנה

אני בת 56 בהתחלה היו כאבים בידיים , האצבעות ננעלות וזה כואב מאוד הרגשת נימול וקושי לעשות את הפעולה של חיתוך בסכין וסחיטה של סמרטוט שמחמירים במשך שנתיים. בחודשים האחרונים החלו כאבים בצידי הגב במיוחד השמאלי ולאחר זמן כאבים ברגל עם הרגשת שריפה קשה וקושי בהליכה (אני אדם בכושר) עשיתי צילום CT לפני כ 7 שנים בעקבות כאבי גב עזים בגב התחתון, עשיתי פיזיוטרפיה שעזרה והחיים המשיכו ובשנתיים החארונוץ הכל הלך והחמיר בהדרגה ועכשיו זה כבר בלתי נסבל ואלו הממצאים: L2-L3 בלט כללי קל של הדיסק הנושק לשק הטאלי. L3-L4 היפרטרופיה במפרקים הפצטליים הגורמים להיצרות בתעלה גרמית במנח רוחבי. בלט כללי ומרכזי אחורי של הדיסק הגורם ללחץ על השק הטקאלי. L4-L4 אוסטאופיט לטרלי משמאל בגוף החוליה. היפרטרופיה ואוסטאופיטים במפרקים הפצטליים הגומרים להיצרות בנקבים הבין חולייתיים. בלט כללי ומרכזי אחורי שלל הדיסק הגורם ללחץ על קאודה אקווינה. שינויים ניווניים בדיסק עם הופעת תופעת ואקום. אלה הממצאים שיצאו כל השאר תקין. השאלה היא האם זה הגורם לכאבים ותחושת השריפה והקושי בהליכה ואם כן איזה טיפול מומלץ כדי לשפר את המצב? תודה

אם ביצעת MRI של הגב התחתון, את צריכה לבצע MRI ע"ש צווארי, יתכן והבעיות ברגליים נובעות מהצוואר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק