צילום לעמ"ש לומברי וסקרלי לשלילית dural ectasia

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/02/2016 | 18:58 | מאת: מטופל

על מנת להעריך אם קיימת אצלי תסמונת מרפן, היועצת גנטית ביקשה שאערוך סי טי עמ"ש לומברי וסקרלי לשלילת dural ectasia (אם לא בוצע סי טי בטן ואגן בשנתיים האחרונות). האם mri מדגים בצורה טובה גם את האזור והממצא הנדרש? מעדיף לחסוך את הקרינה הכרוחה בסי טי. תודה.

בהחלט MRI עדיף.

13/02/2016 | 23:15 | מאת: מטופל

תודה רבה על התשובה המהירה. שמתי לב עכשיו שאכן יש לי סיטי בטן ואגן לפני שנתיים. (למרות שאני זוכר שבקושי הצלחתי לשתות את החומר ניגוד והקאתי לפני הבדיקה, כך שחושש שהבדיקה לא הודגמה טוב, אך לא אמרו לי לעשות שוב). אם אצטרך גם אמ אר איי האם צריך לקבל זריקה עם חומר ניגוד/ לשתות משהו? חושש מתופעות לוואי ובכלל להיכנס למכשיר הזה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק