בקשת עזרה בהבנת מה יש לי ואיך להמשיך מכאן

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/01/2016 | 09:50 | מאת: אבי

ברקע חולה קוליטיס וסבלתי מכאבי מפרקים שונים , חולפים לפעמים עם נפיחות. לפני שלושה חודשים התחלתי להרגיש עקצוצים באגודל שמאל וגלש לאצבעות כף יד בהדרגה. בהמשך גם ליד ימין, די במהירות היתה החמרה והתחלתי להרגיש זרמים ממרפק ו/או כתף לכיוון כפות הידיים. תחושה של לחץ בידיים. כיום אין תחושה בפנים כף היד בקצוות האצבעות, וקושי לסגור אגרוף, תחושות של שורף או קפוא בידיים מידי פעם, כאבים בזרועות, נוקשות בידיים בבוקר. הופנתי ל EMG וממצאים, תסמונת תעלה קרפלית בחומרה בינונית דוצדדית. סימני נזק שורשי כרוני בגובה C7 מימין ו C8-T1 משמאל. חשד לנזק שורשי כרוני בשורשים C6 מימין ו C5-6 U L5 משמאל. עברתי MRI עמוד שדרה צוורי: יישור לורדוזיס צווארי. אות תקין לכל אורך החוט הצווארי. מרקם גרמי תקין. מודגם אובדן גובה וסיגנל בדיסקים בין גובה C3-C4 עד C7. בגובה C6-C7 מודגם בלט דיסק – אוסטאופיט אחורי קל, לוחצת קלות על השק, ללא הצרות הנקבים. בגובה C5-C6 בלט דיסק – אוסטאופיט היקפי גורם להצרות בינונית של השק. הדיסק נוטה מעט שמאלה ולוחץ גם על הרצס השמאלי. הצרות קלה של הנקבים. בגובה C4-C5 מודגם בלט דיסק – אוסטאופיט היקפי אחורי גורם להצרות בינונית של השק, בנוסף הצרות קלה של נקב שמאלי C3-C4. בקע דיסק פראמדיאני מימין לוחץ קלות על החוט. C2-C3 – ללא הצרות. התרשמות: שינויים דגנרטיביים כמתואר. הצרות מ-C3 עד C7 כמתואר, ללא מיאלופתיה. שאלתי האם מממצאי הבדיקות מסבירות את התחושות שלי בכפות ידיים? מי הגורם המקצועי שיכול לטפל בי בנקודה זו? תודה רבה

יהיה קשה להמנע מפגישה פרונטאלית עם עיון בתמונות ה MRI ובדיקתך על מנת לתת תשובה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק