פענוח סי טי בבקשה והאם אפשר להמשיך להתאמן כרגיל?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/01/2016 | 20:47 | מאת: רוני

שלום שמי רון ואני בן 37. אני סובל כשנה וחצי מכאבים מציקים בשכמה ימנית שמשליכים לזרוע ימין, לא לכף היד, שכמה ימנית תפוסה וגם הצוואר קצת תפוס. לפעמים קורה שיש כמה ימים שהשכמה ממש כואבת - בעיקר בישיבה, בהליכה או באימון יותר קל לי ומציק שבתנועות מסוימות עם הצוואר או השכמה, אני מרגיש הקרנה של הכאב ליד. אני בחור ספורטיבי וממשיך לעשות ספורט בחדר כושר (משקולות וריצה - 4, 5 פעמים בשבוע - לא עושה פעולות שמכאיבות לי) מצ"ב תוצאות בדיקת סי טי: מודגמים שינויים ספונדילוטים לאורך גופי החוליות עם הנמכת המרווחים הדיסקאלים . ללא עדות לשברים או תמטים . ללא עדות ללימפאדנופתיה צווארית . ללא עדות למסות פרה וורטברליות. בגובה C3-C2 : בלט דיסק ללא עדות להיצרות של התעלה הספינלית או התעלות הנוירופורמינליות. בגובה C4-C3 : ללא בלט או בקע . מודגמת אי סדירות של החלק האחורי של גופי החוליות עם לחץ קל על השק והחוט. ללא עדות להיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות . בגובה C5-C4 : ללא בלט או בקע . מודגמת אי סדירות של החלק האחורי של גופי החוליות עם לחץ קל על השק והחוט. ללא עדות להיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות . בגובה C6-C5 : מודגם בלט דיסק אוסטיופיט קומפלקס אחורי עם היצרויות של התעלות הנוירופורמינליות דו צדדי, בולט יותר משמאל. - בגובה C7-C6 : בגדר הנורמה. בגובה D1-C7 : בגדר הנורמה בסיכום: מספר בלטי דיסק אוסטיופיט קומפלקס אחורי עם לחץ קל על השק והחוט והיצרויות של התעלות הנוירופורמינליות בגבהים המפורטים . מה התוצאות אומרות? אשמח לשמוע דעתך על התוצאות ועד כמה זה חמור? והאם אפשר להמשיך להתאמן ולהפחית עומסים עד שהכאבים יופחתו משמעותית? אודה על תשובה

ממליץ שתבצע MRI ע"ש צווארי ושתתייעץ עם מומחה לנושא. ככל הנרא תצטרך להפחית בפעילות הספורטיבית.

05/01/2016 | 21:33 | מאת: רון

הכוונה היא שאפשר להמשיך עם משקלים יותר נמוכים? למשך כמה זמן כך? ומתי אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה? יש סיכון בתוצאות אלו?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק