פיענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/11/2015 | 11:49 | מאת: זיו

שלום דר דוידוביץ. נשלחתי לבצע בדיקה נוספת לאחר הופעת כאבים וחולשות של הגפיים ( עברתי ניתוח דיסק צוארי C4-C5 לפני 4 שנים ) אשמח אם תוכל להסביר לי את הפיענוח הנל . מעבר קרניו צרוויקלי בגדר בנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. שינויים נוונים במרווחים הדיסקלים עם הנמכת מרווחים. ישור לוזרוס צוארי ללא עדות לתמטים ,תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרא או פרא ורטבליות תעלה ספנלית גרמית ברוחב תקין , חוט שידרה בעובי תקין. C1-C3 - בגדר נורמה C3-C4 - בלט דיסק דיפוזי ואינטרה פורמלי עם לחץ על שק הדוראלי והצרות פורמינות נוירליות דו צדדי ללא לחץ על החוט. C4-C5 - בלט דיסק דיפיוזי ואינטרה פורמלי עם לחץ על השק הפורמלי עם לחץ על השק הדורלי והצרות קשה של פורמילות נוירליות דו צדדי ללא לחץ על חוט השידרה כמו כן מוקדי אות חריג בחוט השידרה דו צדדי יותר לימין . C5-C7- בלט דיסק דיפיוזי ואינטרה פורמלי עם לחץ על השק הדורלי והצרות קשה של הפורמינות נוריליות דו צדדי ללא לחץ על החוט. C7-D1- בגדר הנורמה סיכום - שינויים ניוונים ובלטי דיסק כמתואר. שינויים מיאלופטיים בחוט השידרה בגובה C4-C5. ללא הצרות של התעלה הספינלית אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא תודה זיו

יהיה קשה לייעץ לך מבלי לבדוק אותך. השינויים ב MRI לא ספציפים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק