הצילו!

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/11/2015 | 06:24 | מאת: ofek

כמה בלטי דיסק צוואריים בMRI, מה עושים עכשיו? בת 22, סובלת מכאבים כרוניים קשים החל מגיל 4 בכל השכמה הימנית שמתפשטים אח''כ (כלל שמפעילה יותר את היד) לאמצע הצוואר ונמשכים כל יום כל היום, מרגע שקמה וככל שמפעילה את היד, מקלידה ומרימה חפצים הכאב הולך ונבנה עד שמגיע לשיא שאני לא יכולה לסבול יותר ואז חייבת לשכב כמה דקות להפגת חלק מהכאב המייסר. CT עמ''ש תקין, MRI כתף ימין (לא ארתרו') תקין, EMG תקין, US כתף תקין. אורתופד מומחה לעמ''ש שלח אותי לMRI עמ''ש צווארי לאחר שבדיקה פיזיקאלית יצאה תקינה וללא חסרים וזו תשובתה: סיבת ההפניה: כאבים. בוצע: ת.מ. MRI עמוד שדרה ת.מ. MRI בדיקת עמוד שדרה צוארי; טכניקה: הבדיקה נעשתה במישורים שונים, בסדרות TSET1 ,TSET2 ו- FFET2. אין בדיקות קודמות להשוואה. ממצאים: גובהן של החוליות וצורתן – שמורים. ללא היצרות של המרווחים הבינחולייתיים. הנקבים הבינחולייתיים – ללא היצרויות. בלט דיסק מינימאלי בגובה C3-C5. בלט מרכזי משמעותי יותר בגובה C5-C6. בלט מרכזי וימני בגובה C6-C7. ישנו לחץ על השק הדוראלי. אות תקין של חוט השדרה והנוזל בתעלה הספינלית. סיכום: מספר בלטי דיסק כמפורט. נראה כי הבלט המשמעותי הינו בגובה C6-C7, אשר נראה מרכזי וימני. האם אפשר לנתח במקרה כזה ללא חסרים נוירולוגיים (אם יש לחץ על היד ומפעילה אותה למרות הכאב החזק כן יש הקרנה לאורך כל יד ימין ומדי כמה חודשים נימול בכף היד, EMG תקין) כי אני חייבת פיתרון קיצוני לכאב המייסר הזה אחת ולתמיד כי הוא מגביל אותי ואת הפעילות והלימודים שלי באופן קיצוני! כאב נורא. לצערי הרופא שהפנה אותי לMRI הזה טוען (לאחר הסתכלות בפענוח ובדיסק) שאי אפשר לעשות כלום עם זה, לדעתו אין קשר בין הבלטים לבין הכאבים שלי ושאין שום אפשרות לעשות פעולה ניתוחית שבכלל הס מלהזכיר. "אם יציעו לך ניתוח-תברחי". למה? אני הרי כלכך סובלת ומוגבלת ממש בחיי היומיום, יש סיבה מוצדקת יותר לניתוח?

ממליץ לך לפנות לד"ר רוחקינד באיכילוב. יתכן ומדובר במקלעת הברכיאלית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק