צילום ע"ש

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/11/2015 | 14:27 | מאת: לירון

שלום עקב כאבים בע"ש צווארי בוצע צילום, פענוח: יישור הלורדוזיס. ספונדילוליסטזיס קל C5 רושם של סובלוקסציה במפרקים הפסטים בגובה C5-C6. מה המשמעות של ספונדילוליסטזיס וסובלוקסציה במפרקים הפסטים ? דורש טיפול? תודה.

השאלה אם הממצא נגרם ע"י חבלה (תאונת דרכים, חבלת ראש וכו') או שמדובר בשינויים ניווניים. במקרה הראשון יש להבדק אצל מנתח בשאלה של יציבות עמוד השדרה. במקרה השני פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הצוואר בלבד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק