האדרה חריגה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/10/2015 | 17:23 | מאת: סיבל יוסף

שלום, בתוצאות MRI עמוד שדרה צווארי, רשום האדרה חריגה עם גדוליניום, מה זה אומר? תודה

האם עברת ניתוח? הסיבות יכולות להיות רבות, תפרט יותר מה כתוב בבדיקה.

21/10/2015 | 08:32 | מאת: סיבל יוסף

לפני כשנה התגלה אצלי סרטן שד, עברתי ניתוח להוצאת הגידול ובעקבותיו גם טיפולים כימותרפיים והקרנות, לפני כ- 4 חודשים חשה כאבים חזקים בצואר, הופנתי לMRI עמוד שדרה צווארי בשאלה של ממצא קומפרסיבי (לא יודעת מה זה) צווארי, התשובה שנתקבלה: מעבר קרניו-צרביקלי תקין עמדה לורדוטית רגילה סימני ניוון בדיסקים הצווארים בקטע העליון דיסק די וסטיגאלי בגובה C5-C6 עם חיבור גרמי חלקי בין גופי החוליות הללו הנראות מוצרות יחסית בציר הסגיטלי. חוט שדרה צווארי וגבי עליון עם סיגנל שמור ויש התיחסות לחתכים האקסיאלים, שעל פניו נראים תקינים הערה בסוף האדרה חריגה עם גדוליניום. תודה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק