בקע דיסק ומה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/09/2015 | 15:11 | מאת: איתן

שלום, אני בן 59 ועד לפני 3 חודשים הייתי פעיל, רוכב על אופני שטח, מתאמן פעמיים בשבוע באומניות לחימה, הולך מספר פעמים בשבוע כ 7-8 ק"מ בכל פעם ואפילו עושה עדיין מילואים ביחידת צנחנים מיוחדת. במילואים האחרונים (בהם בניגוד להרגלי נעלתי נעליים צבאיות חדשות ולא את נעלי ההרים שלי) הרמתי משקלים כבדים ואף קפצתי עם משקלים כבדים ממשאית לקרקע. מיד לאחר המילואים התחלתי לסבול מכאבים בשוק שמאל , מעין צריבה/שריפה במיוחד לאחר עמידה של מספר דקות. בהמשך המצב החמיר וטופלתי בטיול שמרני של ולטרן וארקוקסיה ללא כל שיפור. בהמשך קיבלתי סדרה של 3 זריקות סטרואידים לשריר שגרמו לשיפור מסוים בכאב והתנועה ולפני שבועיים קיבלתי זריקת סטרואידים תחת שיקוף לאיזור L5-S1. בדיקת ה CT מראה סקולוזיס קלה בגובה L3-L4 ניוון של הפאצטים עם היפראוסטוזיס, ספיינל סנטוזיס בגובה L4-L5 המרווח הבין חולייתי צר. ניוון של הפאצט הימני עם ביפראוסטוזיס והיצרות הפורמן הבין חוליתי הימני. בגובה L5-S1 המרווח הבין חולייתי צר. פרוטוזיה לטרלית שמאלית של הדיסק. חדירת אויר לנוקלוס פולפוזוס. בסיכום: לחץ עם השורש השמאלי ופורמו הבין חולייתי L5-S1. לחץ על השורש הימני בפורמן הבין חולייתי בגודה L4-L5. אפשרות של לחץ על השק הטקאלי בגובה L3-L4. רציתי לדעת מה ניתן לעשות מאחר והכאב (שנחלט שלאחר ההזרקות השונות) מציק ומגביך את היכולת שלי לתפקד (הליכה לטווח קצר, עמידה לזמן קצר וכדו'). האם ניתוח אנדוסקופי יעיל במקרה כזה והאם יש בו צורך במצבי ? תודה.

ככל הנראה הבעייה ב L5-S1. ממליץ על בדיקת MRI והתייעצות לגבי אופצייה ניתוחית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק