לאחר תאונה -EMG - סמני דנרבציה כרונית מתונה בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/09/2015 | 12:18 | מאת: יוסי

לאחר תאונת עבודה (צליפת שוט) סובל ממגבלת תנועה וכאבים בצוואר. כל לילה מאז התאונה ולפעמים ביום הידים נרדמות (אצבעות 4-5 בעיקר לפעמים השאר)בעיקר יד ימין. כאב בזרת ימין בדיקות CT פריצת דיסק ישנה C5-6 ובלתי דיסק C2-3 C3-4 EMG - סמני דנרבציה כרונית מתונה בצוואר יותר מימין. רדיקולופתיה כרונית מתונה C5-6. ארצה להבין מה הממצאים של ה-EMG יש לציין שלפני התאונה לא סבלתי מכל כאב בצוואר ואו רדימות בידיים וממש מהלילה הראשון לאחר התאונה התחילו להירדם לי כפות הידיים בעיקר אצבעות 4-5 ובעיקר ביד ימין. למה בדיוק גרמה התאונה? האם נפגעו לי העצבים ? מה ניתן לעשות בעניין? האם יש סכנה של התדרדרות אם לא מטפלים

ככל הנראה מדובר בנזק עצבי על רקע הטראומה. יש לבצע MRI לשלול לחץ עצבי ישיר.

16/09/2015 | 12:57 | מאת: יוסי

להלן תשובה של ה-MRI אין רואים לחץ ניכר על החוט או הפרעה למרקמו. C5-6 בקע ימני-מרכזי ישן עם אוסטיאופטים , בלט ושינויים דיקוגניים, אימפרסיה קהל של החוט מימין , ללא אות אבנורמלי בתוכו. איפרסיה קלה של הנקב הימני. שינויים פחותים במרווחים האחרים, השפעתם קלה וללא לטרליזציה ניכרת. אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. כפי שאמרתי מאז התאונה אני סובל מהרדמויות ב-2 הידיים בעיקר בשינה יותר ביד ימין בעיקר אצבעות 4-5. בנוסף עדין כאבים בצוואר ומגבלה בתזוזה. עד התאונה לא סבלתי כלום ! ארצה להבין את הממצאים של ה-EMG/MRI למה בדיוק גרמה התאונה? האם נפגעו לי העצבים ? מה ניתן לעשות בעניין? האם יש סכנה של התדרדרות אם לא מטפלים

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק