ממצא ב MRI עמוד השדרה המותניח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/09/2015 | 09:31 | מאת: עדי

שלום דר' דוידוביץ , אני מבקשת את עזרתך בפיענוח והסבר הממצא בעקבות MRI שעברתי השבוע . אני מצטטת : הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE , SE בשקלול T1 , T2 כולל סריקה לאחר הזרקת גדוליניום . העמדה הלורדוטית שמורה . אות וסיומת תקינים של החוט המותני . מודקם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי באספקט הקדמי של הלוחיות העליונות בגבהים D12 , D11 . ללא הדגמת נזק קליפתי . יתכן סימן מסוג ROMAN'S . המנגיומה שדרתית קטנה בלוחית התחתונה שלL2 . ללא הדגמת ממצאים תוך תעלתיים חריגים . בסריקה האקסיאלית : L4-5 , L2-3 , L1-2, D12-L1 , L5-S1 ללא ממצא פתולוגי . לאחר הזרקת גדוליניום לא נצפתה האדרה חריגה בלשד העצם או ברקמות הרכות השכנות . דר' דוידוביץ , האם אני צריכה להיות מודאגת מההמנגיומה ולגבי מוקדי אות חריג היכולים להתאים לשינויים בצקתיים בלוחות העליונות הגביות התחתונות המוזכרות לעיל ??? האם נדרשת קורלציה עם הממצאים הקליניים והמעבדתיים ??? בסריקת MRI של המפרקים SIJ נרשם : ללא הדגמת מאפייני סאקרואיליטים . יתכן דרגה מינורית של אוסטאיטים קונדנסנס איליי . יש להשוות עם צילום רנטגן קונבנציונאלי . אני בת 40 . נשואה ואמא לשני ילדים קטנים ועובדת . באחרונה . במסגרת בדיקו שעברתי ( בעקבות תלונות על עייפות וחולשה ) נמצאו בדמי קריאגלובולינים , כלומר הבדיקה יצאה חיובית . בערבות זאת , הרופא ההמטולוגי שלח אותי לבצע MRI הנ"ל וכן CT של חזה , בטן ואגן שנמצאו ללא עדות לממצא פעיל. אודה לך מאד על התייחסותך לממצאים הנ"ל . בברכת שנה טובה ותודה , עדי

לגבי ההמנגיומות, מדובר בממצא שפיר שלא דורש טיפו, לגבי השינויים הבצקתיים, אני לא בטוח, כדאי שתתייעצי עם ההמטולוג.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק