כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/09/2015 | 10:09 | מאת: אני

שלום, בת 44 עקב כאבי גב ורגליים עם התנפחות של פרקי הידיים, האצבעות והמרפקים, הייתי אצל ראמטולוג וכן אורטופד ובעקבות נשלחתי לצילום CT עד שהיה הצילום הכאבים החמירו ואני בקושי מתפקדת, יש ימים מעט יותר רגועים אאבל לאחר מאמץ קל או הליכה הכל חוזר אני לא בטוחה ממה זה, האם זה אכן מהגב? כי כבר מספר שנים נבדק גם החשד למחלה אוטואונית וכן אוגחנה פיברומיאלגיה. מקבלת סימבלתהף פלקווניל ולעיתים פרדינזון, אבלנראה לי שלא מדובר בפיבאומיאלגיה אלא בגב בנתיים מחכה לתור למרפאת כאב שהוא רחוק מאוד בדיקת סיטי הראתה עמוד שידרה מותני: שיוניים ניווניים קשים בגופי החוליות במפרקים פציטריים ובדיסקים עם אפקט ואקום. היצרות של מרווחים הבן חולייתיים. L3-L3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה. L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה. עמוד שידרה צווארי: שינויים ניוונים בגופי החוליות במפרקים הפצטריים. ללא היצרות מרווחים הבין חולייתיים. C2-C3 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא לחץ על השורשים. C6-C7 בלט דיסק דיפוזי יותר משמאל עם לחץ קל על השק הדורלי משמאל. היצרות קלה של פורמנה משמאל ולחץ על השורש השמאלי. כל השאר תקין . כמו כן בוצעה בדיקת EMG UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC CERVICL POLYRADICULOPATHY LOWER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC RADIEULOPATHY L1-S1, BILATERAL אודה לתשובתך בברכת שנה טובה

עד כמה שניתן להסתמך על תשובת ה CT אין ממצאים מרשימים, ככל הנראה מדובר בדלקת פרקים. לצורך אבחון מדוייק יותר ובמידת הצורך עדיף MRI מ CT. שנה טובה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק