בלטים דיסקליים אחוריים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/09/2015 | 12:17 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. ברקע אוסטופרוזיס. בשנת 2013 עקב תחושת זרמים באזור החזה, ותחושה של זרמים כמעט בכל הגוף, ביצעתי בין היתר C.T.עמוד שדרה צווארי בגובה C1-D1 והפענוח כדלקמן: C5-C6: אין לזהות פתולוגיה דיסאקלית. הודגמו שינויים ניווניים במפרק הבין-חולייתי הימני עם היצרות של נאורופורמינה. שאר המרווחים שנכללו בסריקה ללא לחץ על השורשים העצביים וללא ממצא פתלוגי. היפוך של לורדוזיס. לאחר מכן בוצע לי גם MRI של עמוד שדרה צווארי וגבי: חוט השדרה הצווארי תקין. בלטים דיסקלים אחוריים ב- C5-6 C4-5 ו C6-7 ללא לחץ על חוט השדרה. ספונדילוליסטזיב קלה ב- D1-2. ב-C.T. לא ראו בלטים דיסקליים וכו' אלא ב-MRI. מה זה אומר בלטים דיסקליים? והיכן הם ממוקמים? מה זה ספונדילוליסטזיס? מה הכוונה שינויים ניווניים במפרק הבין חוליתי הימני עם היצרות של נאורופורמינה? אציין כי היום כבר חודשיים ימים אני סובלת מכאב/לחץ באזור הרקות/מאחורי האפרכסת משני צידי הראש עם לחץ על שיניים טוחנות עליונות משני הצדדים, לחץ על השיניים בלתי פוסק, ובבירור שנערך לא נמצא עדיין הסיבה. בוצע לי C.T.מח ו-MRI מח -תקין למעט עיבוי פוליפואידי בסינוס מקסילרי ימני ושמאלי. א.א.ג. - ראה ה- MRI ואמר שזה על רקע אלרגי. נוירולוג: שלל בעיה מבחינתו. פה ולסת +צילום פנורמי- שלל בעיה מבחינתו. אציין כי יש לי מעין כאב/לחץ קל באזור הצוואר בצד ימין, לכיוון הקרקפת מגיעה עד לתחילת הקרקפת שאלתי היא האם ייתכן כי הכאב בצוואר יכול לגרום לכאבים משני צידי הראש באזור הרקות כשצד ימין מגיע עד לחצי המצח יכול לגרום לכאבים מהם אני סובלת כיום? והאם ייתכן כי הממצאים שבצילומים משנת 2013 כפי שציינתי לעיל, יכולים להסביר אולי את בעיית הכאב שלי? אודה על תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג שמומחיותו היא כאב (פרופ' קוריצקי או דר' מוסק לדוגמה)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק