פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

הפורום עוסק בבעיות עמוד שדרה צווארי ובבעיות גב תחתון המתבטאות בפריצות דיסק ו/או היצרות של תעלת עמוד השדרה (ספיינל סטנוזיס) - העשויים לגרום לכאב מקרין לגפיים, לצוואר ולעמוד השדרה התחתון וכן לחולשה בגפיים.
3879 הודעות
3760 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/04/2024 | 21:44 | מאת: אנונימי

אני בת 75, אני חולת קרוהן מזה 5 שנים. להלן הפענוח: מודגם מעבר תקין של חומר הניגוד עד לרקטום, ללא עדות לחסימה. האיליום הסופי מודגם עם חומר ניגוד בחלקו המקורב. מודגמת התעבות דופן מזערית, שומנית באזור המסתם האיליוצקלי. לולאת איליום מקורבת פרוקסימלית לאיליום הסופי מדגימה האדרה רירית מעט מוגברת. לא מודגמות הצרויות משמעותיות מבחינה קלינית. מודגמים סימנים של מחלת קרוהן כרונית, ללא עדות לחסימה משמעותית. בלולאת איליום מאוחרת מודגמים שני מוקדים היפרווסקולרים זעירים, הקוטר הוא 7 מ״מ. מוק נוסף מעט דיסטלי, שטוח יחסית מודד קוטר של כ-7 מ״מ. לא נראות בלוטות מוגדלות בשורש המזנטריום בפרט באזור הממצאים ההיפר ווסקולרים. כלי הדם המזנטריאלים פתוחים, לא מודגם גודש של הכלים המזנטריאלים ואין עדות לסיבוכים כגון: מורסה או פיסטולה. המעי הגס מודגם עם חומר ניגוד ואוויר כמעט לכל אורכו. לא נראית התעבות ניכרת של המעי לכל אורכו. באזור הרקטום נראית האדרה קלה של הרירית. אזור הפרינאום תקין. כמות מזערית של נוזל חופשי באגן. מעבר חזה בטן: בסיסי הריאות מודגמים ללא תסנין, תפליט או ממצא מוקדי.בסיס הלב מעד מוגדל. בקע סרעפתי גולש קטן, מכיל חלק מהקרדיה של הקיבה. הכבד תקין בגודלו, ללא עדות מורפולוגית ל-PSC. קיימת הרחבה קלה של דרכי מרה בתוך כבדיות. צינור המרה המשותף אינו מורחב, נראה ללא תוכן בתוכו. מודגם מצב לאחר כריתת כיס המרה. קיים סעיף פרי אמפולרי גדול בקוטר של כ-4.5 ס״מ. כלי הדם הכבדים כולל ורידי השער, ורידי הכבד וה-IVC פתוחים ותקינים. טחול תקין בגודל ובמרקם. טחולון בקוטר של 1.5 ס״מ בסמוך לטחול. לבלב תקין במרקמו ובמבנהו, עם הסננה שומנית, ללא גוש. לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. ציסטות קליפתיות קטנות בכליות דו״צ. השופכנים אינם מורחבים. הרטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. האאורטה הבטנית אינה מורחבת, עם הסתיידויות בהיקפה ומחלת טרשתית. בקע מפשעתי ימני, מכיל שומן בלבד. מעבר לכך שרירי דופן הבטן והרקמות התת עוריות ללא ממצא. כיס השתן מלא חלקית ללא עיבוי דופן. מצב לאחר כריתת רחם ושחלות. מיטת הניתוח תקינה. מרקם גרמי - שינויים ניווניים לאורך עמוד השדרה, בולטים במיוחד בגובה L5-S1. סקוליוזיס קמור לימין. ללא תהליכים הרסניים בעצמות.

כאבי גב מבלט דיסק בגב התחתון.

08/04/2024 | 17:54 | מאת: נפתלי צבדי

בן 62 , כאבי גב בשכיבה קשים מקרינים לרגל ימין . CT הדגים : אוסטאופיטים קדמיים במספר חוליות . היצרות BILATERAL SIJ / סריקות L1 עד L5 בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק . גובה C4 -C5 ו - C5 - C6 ארטרופיה פצטלית ואונו - ורטרבלית גורמת להיצרות פורמינלית דו צ . מה דעתך , הכאבים בעייתים . תןדה

תגיע לבדיקה יתכן ואתה צריך MRI.

01/04/2024 | 22:14 | מאת: טוהר

הי, בת 47 C3-C4 - בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי משמאל. לחץ על קדמת השק הדוראלי ולעצב ההיקפי השמאלי. היצרות משנית של תעלת השורש משמאל. C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי אחורי ומרכזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ קל. לחץ על קדמת חוט השדרה. C5-C6 - בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ קל.

סבירות נמוכה, תבדקי אצל מומחה ריאות או כירורג חזה.

וכאבים בהרמת את יד שמאל? האם לפי הmri היית ממליץ לנתח?

אם הבעיה בע"ש הצווארי הרמת היד אמורה להקל ולא להחמיר את הכאב. תראי המלצות קודמות.

27/03/2024 | 19:41 | מאת: גנה

ביצעתי mri ולסקרנותי הצצתי בדיסק, שם ראיתי משולש ענקי עם סימן קריאה במקום שכואב לי זהmriעמוד שדרה גבי. לשאלתי, פשוט עבר שבוע וחצי האם יש מקום לדאגה שהרי ביצעתי לפני שנה ct עמוד שדרה ואמרו שהכל נפלא וטוב. יש מצב שזה טעות הסימן או מקום לדאגה כי ביצעתי הרבה פעמים mri מעולם לא סומן לימשולש כזה בצילום.

אין לי מושג, צריך להגיע עם הדיסק לבדיקה.

28/03/2024 | 16:25 | מאת: גנה

אבל למה שיסמנו?

תגיע עם הדיסק לבדיקה

27/03/2024 | 11:03 | מאת: אביחי

שלום, אני סובל מכאבי גב עם הקרנות לרגל כמעט כשנה. עוצמת הכאב משתנה כל הזמן, לפעמים גבוהה ומגבילה בתנועה ולפעמים אני כמעט ללא כאב בכלל. עשיתי MRI שממצאיו היו כלדמן: הדיסקים הבינחולייתים נראים שמורים פרט לגובה S1 -L5 הדיסק נראה עם סימנים של התייבשות. בחתכים הרוחביים: L5 -S1: דיסק פרוטרודד עם לחץ משמעותי על השק התקלי. נוצרו סימנים של ספיינל סטנוזיס. אשמח לדעת מה המימצאים האלו אומרים והאם טיפול שמרני יכול לעזור? תודה

לפי הפענוח זקוק לניתוח, עדיף להגיע עם הדיסק להתייעצות.

26/03/2024 | 17:51 | מאת: Ortal

התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: הודגמה סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה. הגובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. זיזים ניווניים קדמיים וצדדיים קטנים לאורך ע"ש המותני. הנקבים הנוירליים ללא הצרויות. שינויים ארטרוטיים במפרקים פצטליים לאורך ע"ש המותני. שינוים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקליים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה 3L2-L 2,L1-L. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה 5L4-L 4,L3-L ו1-S5-L. אין עדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש המותני.

שינויים ניווניים של הגב.

24/03/2024 | 17:20 | מאת: זוהר

אם המלצת לנתח בציבורי כמה זמן יהא עלינו לחכות עד לניתוח המיוחל וכמה זמן בפרטי (: תודה רבה

קשה לדעת, זה דינמי

23/03/2024 | 11:50 | מאת: אדוה

יש לי הפרשות ברצוני לדעת כמה ימים זה נחשב נורמלי

תתייעצי עם המנתח בבקשה

22/03/2024 | 11:12 | מאת: זוהר

אחר ייעוץ פרטי אצלך האם ניתן להגיע לביח בלינסון לניתוח כי הפרטי יקר

כן

18/03/2024 | 16:54 | מאת: אייל

תוצאות רנטגן - הצרות חוליות בין מרווח L2 L5 מה התובנות ? מה עושים בנדון ?

התעמלות לחיזוק שרירי הגב התחתון ושחייה

16/03/2024 | 17:23 | מאת: חוסין

שלום עברתי נתוח גב מותני לפני חודש עדיין שורף במקום הנתוח האם זה בסדר תודה

חושבני שכן, עדיף להתייעץ עם המנתח

שלום- 1- תודה לתגובתך.. מה נדרש כדי להגיע לביח בלינסון לשקול אפשרות לניתוח אנדוסקופי דיסק מותני? איזו הפנייה נדרשת הסבל ממושך ורב מנשוא ): 2-אם אגש אליך להתיעצות בפרטי האם יש אפשרות שתוכל לנתח בציבורי? 3- הבנתי שאם אגיע אליך ליעוץ בציבורי לא תוכל לנתח בפרטי לתקופה מסוימת מחמת ניגוד אינטרסים אשמח לדעת מה נכון מכל זה.. (: העלטה רבה עבור מי שלא למד רפואה בברכה

כל התשובות נכונות לבלינסון יש להגיע עם טופס 17 למרפאה

לד"ר היקר, אובחנתי עם פריצת דיסק מסויידת לפני כשלושה חודשים על רקע התקפים חוזרים של כאבים חזקים בירך ימין המקרין לאורך כל הרגל, האבחנה בוצעה לאחר צילום C.T., כעת 3 חודשים אחרי- התקף נוסף (התקף 6 בשנה האחרונה) אני כאובה מאוד ולא יכולה לקום מהמיטה בכלל, כאבי תופת 24 שעות... רופא משפחה נתן לי מרשם לפרקוסט- 3 פעמים ביום, לאחר שאף משכך כאבים אחר לא השפיע (זלדיאר, איבופן 800, נורופן 512, ) מעבר ללשכב במיטה, אני לא יכולה לעשות כלום! נשלחתי ל M.R.I. - מצורף פיענוח: הבדיקה נעשתה בשקלול STIR 2,T1,T בוצעה הזרקת חומר ניגוד. סיבת ההפניה: כאבי גב עם הקרנה לרגל ימין. ממצאים: לורדוזיס מותני שמור. עמדה וגבהים של גופי החוליות בגדר הנורמה. לא נצפו אותות חריגים בגופי החוליות. אין עדות לבצקת של מח העצם. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. סיומת הקונוס מודגמת ב- 1L ללא עדות לאותות חריגים 1S5-L - בקע אינטרה-פורמינלי \ אקסטרה פורמינלי מימין עם היצרות קשה של התעלה הנוירופורמינלית ולחץ על השורש 5L היוצא מימין. הנמכה של המרווח הדיסקלי. לסיכום: בגובה 1S5-L מודגם בקע אינטרה \ אקסטרה פורמינלי מימין עם והיצרות קשה של התעלה הנוירופורמינלית ולחץ על השורש היוצא 5L. מה יכול להיות טיפול שייטיב איתי- גם טיפול טוב לשיכוך הכאבים?

פריצת דיסק L5-S1 מתאים לניתוח אנדוסקופי

שלום לדוקטור חיפשתי ניתוח אנדוסקופי לדיסק לוחץ בגב מותני בביח ציבורי ולא ידעתי היכן למצוא רופא שמבצע ניתוח כזה בציבורי אם תוכל לעזור היכן המידע החשוב בברכה

מחלקה נוירוכירורגית בבית בלינסון

13/03/2024 | 13:40 | מאת: אלעד

שלום לד"ר היקר, סובל שנים מכאב קשה בגב התחתון. טופלתי במרפאת כאב גם בהזרקות תחת שיקוף וגם בקנאביס. לאחרונה החמרה, לאחר ישיבה ממושכת רגל שמאל משותקת למס' דקות ולאחר הליכה קצרה מתחילה צליעה. עברתי MRI עדכני ואלה התוצאות: הבדיקה בוצעה במישורים סגיטלים ואקסיאלים וקורונלים ברצפים .IV ללא ולאחר הזרקת גדוליניום סיבת ההפניה: כאב גב תחתון. פיברומיאלגיה ברקע. ב- MRI קודם תעלה צפופה למעט גובה L4-L5 עם בספק ציסטה במפרק מימין. השוואה: MRI מ- 2/5/2022. ממצאים: לורדוזיס מותני שמור. ללא תמט של גופי החוליות. .D12 חוט השדרה בעל אות תקין בחלקו הדיסטלי, הקונוס מסתיים בגובה רקמות רכות פרה ורטברליות תקינות. D11-D12: ללא בלט דיסק. D12-L1: בקע דיסק מרכזי וקצת פארא מדיאני הימני עם לחץ פוקלי קל על תעלת השדרה ללא היצרות של נוירופורמינות. L1-L2: בקע דיסק מרכזי ופארא מדיאני שמאלי. לחץ קל על תעלת השדרה. עיבוי של ליגמנטום פלבום ושינויים דגנרטיבים, היפרטרופים במפרקים פסטרים. L2-L3: בלט דיסק דיפוזי, לחץ קל על תעלת השדרה. עיבוי של ליגמנטום פלבום ושינויים דגנרטיבים, היפרטרופים במפרקים פסטרים. היצרות קלה של נוירופורמינות. L3-L4: בלט דיסק מינימלי. עיבוי של ליגמנטום פלבום ושינויים דגנרטיבים, היפרטרופים קשים במפרקים פסטרים. לחץ במידה בינונית על תעלת השדרה בעיקר בחלקה אחורי. היצרות קלה של נוירופורמינות. L4-L5: בלט דיסק דיפוזי. עיבוי של ליגמנטום פלבום ושינויים דגנרטיבים, היפרטרופים קשים במפרקים פסטרים יותר משמאל. לחץ במידה בינונית על תעלת השדרה והיצרות של נוירופורמינות דו צדדי במידה בינונית מימין וקשה משמאל. L5-S1: בלט דיסק דיפוזי, לחץ קל על תעלת השדרה, היצרות של נוירופורמינות דו צדדי יותר מימין. שינויים דגנרטיבים, היפרטרופים במפרקים פסטרים. המנגיומה בסקרום השמאלי בגודל 2 ס"מ. .L3-L4, L4-L5 לאחר הזרקת גדוליניום יש האדרה במפרקים פסטרים בגובה לסיכום: .L3-L4, L4-L5 שינויים דגנרטיבים, דיסקוגנים ופסטרים בעיקר בולטים בגובה. האם המצב שלי מצריך ניתוח? תודה רבה.

לא בטוח שצריך ניתוח, צריך לבוא להיבדק עם הדיסק של ה MRI

שלום לפני חודש אשתי עברה נתוח גב למינקטומיה עדיין לפעמים יש כאבים ברגל גם בירך כאבים חזקים תודה

לבדוק מול המנתח, יתכן והיא עדיין בתקופת החלמה

שלום דר בת 53 יש לי בילטי דיסקים במותני ובצווארי שנים של כאב לא חזק יותר כמו לחץ כזה בצווארי ובשכמות ליד הכתף ומאחור מטפלת באקסיפן רול ג'ל שעוזר לי ומפיג כאב בין פעם לפעמיים מריחה ביום כל יום כמעט בעיקר בצווארי ולפעמים גם במותני שמה האם 7 שנים אלו שהתחלתי עם ההחמרה והמריחת ג ל האם הוא פוגע חודר למחזור הדם האם מסוכן??בזמנו אורטופד ורוקח אמרו לי כך

לגבי טיפול תרופתי תתייעץ עם רופא המשפחה שלך

אחרי כאבי גב חולשה ברגלים ולפעמים נימול באצבע האמצעי בהליכה תוצאת בדיקת mri הקונוס בגובה l1 רושם L4-L5 בלט אנולוס משיק לשורשים בפורמניה משני צדדים

הממצאים לא נראים משמעותיים.

04/03/2024 | 14:39 | מאת: ירדן

בפענוח MRI שביצעתי כתוב: לסיכום: בגובה 1S5-L מודגם בקע אינטרה \ אקסטרה פורמינלי מימין עם והיצרות קשה של התעלה הנוירופורמינלית ולחץ על השורש היוצא 5L., התור לאורטופד גב עוד הרבה זמן, מה התוצאות?

פריצת דיסק שגורמת לכאב ברגל ימין. אתה יכול לפנות למרפאת כאב לזריקה סלקטיבית.

- שאלתי: האם יש צורך בניתוח? מזה כ5 שנים כאבים קשים ללא הקרנה בעיקר בשינה. עוסק בספורט פעמיים בשבוע ללא כאב כלל. 5-S1 - שינוי ניוני דיסקוגני. בלט עם בקע מרכזי קטן והיצרות קלה של הנקבים, ללא היצרות של התעלה המרכזית. בקע פיסורה אנולרית קטנה אחורית שמאלית. הבקע נוגע קלות בשורשים היורדים.

לא צריך ניתוח. תשחה

27/02/2024 | 22:15 | מאת: אורח

לאחר תקופה ארוכה של אי נוחות בשכמה השמאלית נתקפתי כאבים עזים בשכמה השמאלית מלווה בכאבי זרוע ונימול ב 2 אצבעות, אחרי טיפול כירופרקטי חזרה תחושה באצבע אחת אבל אצבע נוספת מרגישה נפוחה, תחושה שכמעט מתפוצצת. כאבים עזים ומשתנים בין השכמה לזרוע, משככי כאבים נרקוטיים מעט מקלים על הכאב, מתקשה לשכב ועל כן לא ישן טוב. להלן ממצאי מרי אודה להכוונתך אודות טיפול בכאב ושיפור המצב: 4C3-C: בלט דיסק קל ללא היצרות של התעלה או הנוירופורמינות. 5C4-C: בקע דיסק מרכזי זעיר שמשיק לחוט השדרה ללא לחץ על החוט. ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. 6C5-C: בלט דיסק קל מלווה בבקע זעיר פאראצנטרלי מימין שמשיק לחוט השדרה ללא לחץ על החוט. ללא היצרות של התעלה או הנוירופורמינות. 7C6-C: בלט דיסק מלווה בבקע משמאל שלוחץ על שורש 8C היורד משמאל וגם מיצר את מוצא הפורמינה השמאלית וייתכן לוחץעלשורש 7C בפורמינה. הבקע גם לוחץ במידה קלה על האספקט הקדמי- שמאלי של החוט. תודה ד ר נכבד.

אפשר לבצע ניתוח אנדוסקופי אם הכאב לא משתפר

27/02/2024 | 18:43 | מאת: ori

שלום לפי הצילום אמרו בקע דיסק ופעמיים במיון. נתנו משככים עזים וברגע שעמדתי שניה אמרו ללכת הביתה כי תוך חודש וחצי הכל עובר כבר 8 חודשים ולא עובר יש ביטוח שיא במאוחדת אך זה אינו תורם דבר לניתוח כזה במדיקל 1- האם אתה מנתח מותני אנדוסקופי גם בביח אחר למעט מדיקל? כי הם מאד מאד יקרים

אפשר לבצע ניתוח גם במסגרת ציבורית

24/02/2024 | 17:48 | מאת: דניאל

אשמח לקבל חוות דעת על תוצאות הסיטי הגובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. הנקבים הנוירליים ללא הצרויות. המפרקים הפצטליים הודגמו שמורים לאורך עמוד שדרה מותני. שינוים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקליים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה L4-L5 בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה L5-S1. אין עדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש מותני

אין מה לומר, שינויים מינימליים

עברתי ניתוח לפני חודש, הניתוח בוצע בצד שמאל, לאחר שסבלתי כאבים ברגל שמאל, ולאחר הניתוח החל נימול ולחץ ברגיל ימין. האם זו תופעה שכיחה? הרופא המנתח אמר לי להמתין בינתיים.

להמתין זה רעיון מצוין, זה יכול עוד להסתדר.

19/02/2024 | 17:35 | מאת: שני אגמית

ריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמ ש מתני/סקרלי במנח אקסיאלי עם שיחזורים סגיטאליים : הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים הבין-חוליתיים, בגבהיםSACRUM L1-S1בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם: אין עדות להצרות גרמית של התעלה או לשינויים ניווניים במפרקים הפאצטליים. סיבת הפניה : עקב כאבים מקרינים לשמאל. סריקת L2-L1:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L3-L2:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L4-L3:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L5-L4: בלט דיסק אחורי לוחץ על השק הדוראלי, שינויים ניוונים במפרקים הפצטאליים. סריקת S1-L5: בלט דיסק אחורי לוחץ על השק הדוראלי, שינויים ניוונים במפרקים הפצטאליים. שינויים אוסטאוארטרוטים במפרקים הסקרו-אליאקליים. בסיכום: שינויים דיסקופתיים כמתואר.

אין כביכול הסבר לכאב משמאל, עדיף להיבדק אצל מומחה עמוד שדרה

17/02/2024 | 18:36 | מאת: גלעד

שלום אני בן 58 סובל בשנים האחרונות גם מכאבי גב וגם מכאבי צוואר. מזה כ 3 חודשים יש לי תופעה שמתעורר בבוקר וקם ואז יש סכינים בשוק כיווץ שריר וכאילו קצת צולע ובדרך כלל זה משתפר לאורך היום. האם זה מתאים יותר למשהו מהצוואר או למשהו מהגב תחתון? תודה רבה

זה מתאים שתגיע לבדיקה של נוירולוג תחילה.

17/02/2024 | 10:06 | מאת: רוני

שלום, להלן פענוח CT שלי : L3-L4בלט היקפי גס גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות גסה של התעלה הספינאלית. היצרות פורמינלית משמאל. היפרטרופיהשל המפרקים הפצטליים. 5L4-L - ניוון הסחוס הדיסקי והופעת אפקט ואקום. בלט דיסק גורם ללחץ קל על קדמת השק התקאלי ולהיצרות קלה של התעלההספינאלית. היפרטרופיה של המפרקים הפצטליים. 1S5-L -היצרות המרווח הבין-חולייתי והופעת אפקט ואקום. שינויים סקלרוטיים בלוחיות. בלט דיסקלי גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות גסה של התעלה הספינאלית. היצרות פורמינלית גרמית מצד ימין. התופעה - הקרנה בלתי נסבלת לאורך רגל שמאל בחלקה החיצוני מהירך עד הקרסול. שאלות : 1. האם יש איזה טיפול מחליף ניתוח שכדאי לי לנסות? 2. האם כל מנתח שאני אבחר יבצע את אותו סוג ניתוח? אם לא, אז איך אני אמור לדעת לבחור בסוג הניתוח הכי טוב בשבילי? 3. האם זריקה תחת שיקוף יכולה לעזור לי? תודה

לבצע MRI , בהצלחה

16/02/2024 | 23:34 | מאת: אייל

שלום אני בן 54. מגיל 25 הופיע לי בבת אחת צוואר מאוד תפוס עם כאב ראש חזק כל פעם שמנסה להתיישב. שכבתי בבית יום שלם וכל ניסיון לקום גרר כאב ראש חזק. במיון חשבו שיש לי דלקת קרום המוח. ניקור מותני יצא תקין. לאחר כמה ימים של זריקות אסיול וולטרן הכאב חלף. מאז הצוואר שלי תפוס כבר כמעט 30 שנה ללא הסבר. טווח תנועה כלפי מטה כ 20 מעלות ולצדדים כ 40 מעלות. הועלו השערות שונות כולל stiff person syndrome היות ועם השנים הצטרף גם הגב אבל נשללו. אחרי כמה שנים מאסתי בבדיקות וחי עם זה עם המוגבלות וכאבי השרירים. MRI צווארי אחרון שעשיתי היה לפני 20 שנה. לפני חצי שנה טיפול שיניים הצוואר היה מוטה אחורה מעבר לשכיבה אחורה וגם הפה פתוח. מאז כבר חצי שנה כל מיני תופעות בכפות הידיים נרדמות דוקרות וכו'. רציתי לשאול האם עובדה שצוואר לא זז בטווח מלא לאורך 30 שנה מגדילה סיכוי לפגיעה בחוליות ? מגדילה סיכון להצרות של עמוד שדרה צווארי?

תבצע MRI ותבדוק שאין לך דלקת מקשחת.

16/02/2024 | 10:02 | מאת: שרונה

כאבי תופת בגב שמעירים בלילה הרדמות:וכאבי רגליים מגבלות תנועה מה עושים?להקל?אסור לי נורופן ואתופן בהדמיה פריצת דיסק בl5-l4היצרות בl5-s1

להגיע עם ה MRI ולבחון אפשרות לניתוח אנדוסקופי.

שלום רב , בן 33 מזה שנתיים נוקשות בצוואר ותנועה מוגבלת , , קושי רב כאשר אני מוריד את הראש מטה ומעלה , כאשר אני מדבר בטון טיפה מוגבר יש תחושה של לחץ בצוואר ואי נוחות , לעיתים רחוקות כאב שמקרין לרגליים חוסר זרימת דם הרגשה של רגליים כבדות Mri c2-c3 תקין C3-4 בקע דיסק אחורי משיק לחוט C4-c5 בקע דיסק אחורי ימני משיק לחוט C-5 c6 בלט דיסק זעיר ללא לחץ והצרות C6-c7 בקע דיסק זעיר ללא לחץ ללא הייצרות

אוסתאופתיה כולל חיזוק שרירי בסיס הצוואר.ץ

10/02/2024 | 17:32 | מאת: איילת

שלום אני בת 58. יש מגיל 45 כאבי צוואר משמעותיים מעת לעת והוא רוב הזמן די תפוס. מזה כחודש יש לי כאב חזק בכתף ימין כשמזיזה אותה בזוית מסוימת. מעבר לזה הכתף לא כואבת. נניח מבצעת תנועה מסוימת שנמשכת שניה, אז הכאב מגיע עם התנועה והוא חזק ואחרי כ 10 שניות הוא נעלם. האם כאב חזק בכתף שמופיע בתנועה מסוימת בזווית מסוימת של הזרוע מתאים להקרנה ממשהו צווארי או יותר מתאים לבעיה בכתף עצמה? תודה רבה

מתאים יותר לבעיה בכתף עצמה.

09/02/2024 | 17:06 | מאת: אילן

הבדיקה נעשתה בשקלול 2T1,T. סיבתההפניה: לאחר ניתוח, חשד למיאלופתיה. ממצאים: מעברקרניו-צרביקלי חופשי. מצב לאחר קיבוע בגישה קדמית בחוליות 5C7-C. מודגםאות חריג בחוט השדרה בגבהים 5C7-C, קרוב לוודאי מיאלופתיה או מוקדים מלציה כרוניים. ללאעדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. יישור לורדוזיס צווארי. ללאעדות למסות פרה או פרא ורטברליות. ללאעדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: 3C2-C - דיסק קשיח נוטה לימין גורם ללחץ על השק התקאלי ועל החוט עם היצרות של הנוירופורמינה מימין. 4C3-C - דיסק קשיח נוטה לימין גורם ללחץ על השק התקאלי ועל החוט עם היצרות של הנוירופורמינה מימין. 5C4-C- פריצת דיסק מרכזית גורמת ללחץ על השק התקאלי ועל החוט עם היצרות של הנוירופורמינות דו"צ. 6C5-C- דיסק קשיח ללא לחץ משמעותי על שק התקאלי, הנוירופורמינות שמורות. 7C6-C - דיסק קשיח ללא לחץ משמעותי על שק התקאלי, הנוירופורמינות שמורות. 1D7-C - בגדר הנורמה

ככל הנראה. תתייעץ עם המנתח הקודם.

06/03/2024 | 15:38 | מאת: אילן

האם אני מתאים לשיטת הניתוח שלך

05/02/2024 | 11:34 | מאת: סחמא

כאבי גב בבדיקת MRI רושם 5L4-L: בלט אנולוס משיק לשורשים בפורמינה משני הצדדים.

חיזוק שרירי הגב התחתון ושחייה

04/02/2024 | 23:22 | מאת: נאדייה

אחרי 6 חודשים מניחוח קיבוע ,אני מתקשה להתהפך במיטה וכאב בעכוזים בזמן ישיבה כמו דקירות ושריפה האם זה רלווניטי?

תתייעץ עם הרופא המנתח, הפורום מיועד לניתוחים אנדוסקופים.

04/02/2024 | 13:52 | מאת: יאיר

עקב כאבי גב תחתון נשלתי ל סיטי תוצאות: L5-S1 ניוון קשה לחץ קשה תת מפקרי דו צדדי. מה זנ אומר?

נראה כמו שחיקה של הדיסק התחתון L5-S1

29/01/2024 | 10:28 | מאת: ינאי

היי ד"ר לפני חודשיים נפלתי במדרגות ומאז יש לי כאבי גב נוראיים, עם הקרנה לרגל שמאל. מצרף את ממצאי הסיטי שביצעתי: 4L3-L - בלט דיסק גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות קלה של התעלה הספינלית. 5L4-L - בלט היקפי גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות קלה של התעלה הספינלית. 1S5-L -היצרות המרווח הבין חולייתי. בקע דיסקלי מרכזי גס גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות משמעותית של התעלה הספינלית. הנקבים הנויראליים חופשיים. היצרות הריצס הלטרלי הימני- ממליץ יעוץ אורטופד. האם עליי לעבור ניתוח ? תודה מראש

לא נראה שצריך ניתוח אך עדיף להתייעץ עם מומחה גב.

28/01/2024 | 12:13 | מאת: בן

היי ד״ר צריך עזרה בפענוח mri: בגובה T3-T4: דיסקופתיה בלט דיסק היקפי ופוסטרו-מדיאני לחץ בינוני על חוט הש על חוט השדרה ללא לחץ עצבי. רוחב תקין של התעלה. הניורופורמינות חופשיות בגובה T7-T8: בלט דיסק היקפי מעט אחורי ללא לחץ עצבי או על חוט השדרה. בגובה T8-T9 : בלט דיסק היקפי ואחורי עם בקע דיסק היקפי ואחורי ובקע דיסק פוסטרן-מדיאני פוקלי, ולחץ בינוני על קדמת החוט אין עדות למלציה. הנקבים הבין-חולייתיים פנויים. לסיכום: sheuerman disease עם דיסקופתיה ניוונית משמעותית בגובה T8-T9,יתכן על רקע שמורל נוד אחורי מדיאני, עם לחץ בינוני על חוט השדרה ללא עדות למלציה מה זה אומר ? צריך ניתוח ?

ככל הנראה לא צריך ניתוח, נטייה של הגוף להבליט דיסקים, מומלצת שחייה והמנע ממשקים כבדים.

24/01/2024 | 14:48 | מאת: לילי

שלום, בת 48, ברקע טרשת נפוצה. מזה חצי שנה כאבים ברגל ימין כמעין מכות חשמל חזקות בזמן תנועה וגם במנוחה, בעיקר בהליכה. בנוסף כאבי גב תחתון. ב mri רואים ציסטה סינוביאלית ב L3-L4 בגודל 6 מ"מ. אשמח לדעת מה האופציות הטיפוליות העומדות בפניי. תודה

שאיבת הציסטה תחת CT או שיקוף במרפאת כאב או ניתוח אנדוסקופי להוצאת הציסטה.

14/01/2024 | 11:59 | מאת: מקס

היי אני עשיתי לא מזמן סיטי עקב כאבים בגב התחתון וקיבלתי תשובות: מעניין אותי לדעת עד כמה חמור המצב בליטהאחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה L3-L4, L4-L5 בקע דיסקלי לטרלי מימין משמעותי בגובה L5 -S1

נראה כמו פריצת דיסק L5-S1 מימין, האם הרגל הימנית כואבת?

13/01/2024 | 09:10 | מאת: תוצאות mri

שלום ד"ר אודה לפענוח mri עצמות איבוד גובה אסימטרי מרווח דיסקלי l4 l5עם בצקת תבנית מודיק סביב לא צוין אן 1.2 או 3 תודה רבה

נראה כמו שינויים ניווניים.

09/01/2024 | 09:16 | מאת: שירן

בוקר טוב אשמח למענה עשיתי בדיקת סיטי של עמוד שידרה צווארי ובתוצאות היה רשום מודגמים שינויים ארטרוטיים בולטים בפסטה השמאלית של מפרק אטלנטו-אקסיאלי

יתכן ומדובר במשהו ניווני או טראומטי בכל מקרה ניתן להתייעץ עם מומחה ע"ש

07/01/2024 | 22:58 | מאת: תומר

שלום רב, לפני כשנה וחצי חוויתי התקף בגב עם שני זרמים שירדו לכיוון הישבן. מאז חוויתי כחודש גב תפוס שהשתחרר, שני צידי הישבן תפוסים עד היום והתופעה הכי נוראית זה חוסר גירוי עצבי באיזור איבר המין. בבדיקת ct שעשיתי בשנה שעברה נמצא בלט דיסק בלבד בחוליות L5-S1 ובבדיקת mri אגן שעשיתי הכול נמצא תקין. בבדיקת emg נוספת שערכתי בשני הרגליים התוצאות היו תקינות. מאוד מבולבל ואובד עצות כבר מה אפשר לעשות, האם יש סיכוי שהבלט הקטן הזה יכול לגרום לתופעה שממנה אני סובל והאם ניתוח יכול לפתור את המצב? תודה, תומר

אם הבלט קטן ניתוח אינו מוצדק. לגבי הסיבות לתופעות שלך יכולות להיות מספר אפשרויות וכדאי שתתייעץ עם נוירולוג.

03/01/2024 | 00:56 | מאת: מיאי

שלום לפני כשנה בעלי עבר תאונת דרכים מאז כאבי צוואר. טופל במרפאת כאב עם שיפור. בבדיקות הדמיה- פגיעה בc5-6. לפני כחודש הופיעה חולשה קיצונית ביד שמאל. בדקו אבחנה מבדלת לבעית. פלקסוס בריכיאלי שבemg נשללה ונשארה האבחנה של לחץ שורשי. המנתחי עמוד שדרה טוענים שזה אינו ניתוח דחוף מאחר ועבר כבר חודש. האם יש סיכוי שבטיפול שמרני תיפתר הבעיה?

אם אכן יש לחץ שורשי בעמוד השדרה אז ניתוח הוא הפתרון הטוב.

31/12/2023 | 09:56 | מאת: יוגב

שלום ד"ר, האם mri ע"ש מותני כולל בתוכו בדיקה גם של חוליות s5-s1 או שמא מדובר רק בבדיקה של l5-l1? תודה

כולל

שלום רב, לפני מספר שנים אובחנתי עם 3 בקע/ בלט דיסק בצוואר. הבנתי כי בשביל שזה לא יחמיר, עליי להימנע מהרמת חפצים בעלי משקל של יותר מחמש ק"ג. השאלה היא האם יהיה מותר לי לבצע כפיפות בטן, שכיבות שמיכה ושאר אימונים המיועדים לחזק את שרירי הבטן והחזה? אקדים תודה למענה

כן ללא הפעלת לחץ על הצוואר.

27/12/2023 | 00:08 | מאת: עופר רונה

ממצאים: הודגמהסקוליוזיס קלה קמורה שמאלה. הגובהשל גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. הנקביםהנוירליים ללא הצרויות. שינוייםארטרוטיים במפרקים פצטליים לאורך ע"ש המותני. שינוים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקליים. בקעדיסקלי מרכזי קטן בגובה 4L3-L. בליטהאחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה 5L4-L ו1-S5-L. איןעדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש המותני

ממצאים ניווניים שגרתיים

18/12/2023 | 11:25 | מאת: אבישי

שלום ד״ר, בן 48 בריא באופן יחסי. סובל מכאבי גב תחתון והקרנה חזקה לרגל שמאל מזה מספר חודשים , פיזוטרפיה דיקור וכדורים נגד דלקת. דבר לא עזר או שיפר את המצב תוצאות MRI מותני לפני שבוע ממצאים: יישור הלורדוזיס המותני. החוליות ללא תמט וללא גלישה משמעותית. ככל הנראה המנגיומה אטיפית בגוף חוליה L1. בגובה L4-L5: הנמכה קדמית של הדיסק. בלט דיסק עם מרכיב של פרוטרוזיה בריצס הלטרלי הלוחץ במידה משמעותית על השורש היורד משמאל. בגובה L5-S1 בלט דיסק מרכזי קל עם פיסורה אנולרית ללא לחץ שורשי. הפורמינות הנוירליות ללא היצרות משמעותית. החוט בסיומת תקינה. ללא ממצא בולט ברקמות הרכות. לסיכום: בקע דיסק בגובה L4-L5 משמאל הלוחץ על השורש היורד משמאל. אשמח לדעת מה המלצתך לאור הממצאים תודה ויום טוב אבישי

אם עברת זריקה אפידוראלית ופיזיותרפיה ללא הקלה תשקול ניתוח אנדוסקופי.

14/12/2023 | 13:29 | מאת: עמי

שלום. בן 50. ביצעתי mri עמוד שדרה מותני בעקבות כאב גב תחתון לאחר התכופפות קדימה והרגשת נימול בירך קדמי שמאל. בפענוח של l2-l3 כתוב בלט אנולוס דיפוזי. בקע פורמינלי שמאלי. שורש העצב ביציאה מהפורמן מעובה ובצקתי. שאלתי היא האם יכול לרמז על סרטן? מה המשמעות של הממצא. תודה

ממש לא, פריצת הדיסק גרמה ככל הנראה לנפיחות של השורש.

שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח דיסקטומיה מותנית l4-l5 בגב. מיד אחריו חשתי בנימול באצבעות כף רגל ימין (בדרך כלל כולן חוץ מהבוהן) וגם בחלק החיצוני הנמוך יותר של הירך. האם להערכתך זה תופעה של גירוי העצב שתעבור או שייתכן ומדובר בנזק לעצב (או משהו אחר)? תודה

תמתין זה יכול להשתפר, בכל מקרה תתייעץ עם המנתח

07/12/2023 | 18:07 | מאת: גיל

שלום. ברקע כאבי גב תחתון במשך שנים אשר לפני מספר שבועות הוחמרו משמעותית באופן של הקרנה חזקה לרגל ימין (מהישבן ועד השוק), כאבים חזקים והגבלה בפעילות. טיפול במרפאת כאב שיפר זמנית את המצב. בבדיקת MRI נמצא: L3-L4 בלט דיסק דיפוזי L4-L5 בלט דיסק דיפוזי L5-S1 רטרוליסטזיס של L5, קרע אנולרי באספקט האחורי של הסחוס הדיסקי. בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי פרא-מדיאני מימין עם סימני מיגרציה קאודלית ניכרת. לחץ על המוצא של העצב ההיקפיהימני של S1. היצרות קשה של ריצס לטרלי ימני. היצרות בולטת של תעלות השורש גם יותר מימין. העצב הימני ההיקפי של S1 נראה דחוק מהותית לאחור. הודגמו שינויים דגינרטיביים במפרקים סקרו-איליאקליים. אשמח לחוות דעתך באשר לאופן הטיפול המומלץ. תודה!

מדובר בפריצת דיסק. אם יש שיפור ניתן להמשיך טיפול שמרני, אם אין שיפור ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי.

11/12/2023 | 12:51 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. מה עמדתך באשר לביצוע פעילות ספורטיבית לאחר פריצת דיסק? האם יש להימנע לחלוטין או שפעילויות שמרניות מסוימות כמו הליכה ושחיה כן מומלצות?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 78