תוצאות של בדיקת CT שבוצע לגב התחתון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/08/2015 | 13:27 | מאת: חנג'י א

שלום רב, קיבלתי תוצאות של בדיקת CT שבוצע לגב התחתון עקב כאבים חזקים עם הקרנות לרגל שמאל שסבלתי במשך כמה שבועות. כמה נתונים יבשים עלי: אני שוקל כ 100 קג עם גובה 180סמ אמנם אני עם עודף משקל, אך אני נמצא בכושר מעולה ובחצי שנה האחרונה הייתי רץ 3 פעמים בשבוע בין 7 ל 12 קמ בכל אימון. לפני שהתחלתי לרוץ הייתי שוחה המון בעוצמת אימון דומה לריצה (כשעה אימון 3 פעמים בשבוע) אך לא הצלחתי להוריד משקל ובגין כך שיניתי סגנון אימון והתחלתי לרוץ תוצאות הבדיקה: עצמות תקינות סקוליוזיס מינימלית לשמאל ציסטה גדולה בקוטב התחתון של הכליה הימנית(???) גובה L1-D12 בלט דיסק, יותר משמאל לוחץ על השק התקאלי גובה L1-2 + L2-3 תקין גובה L3-4 בלט קל של האנולוס לוחץ מעט על השק התקאלי. נקבי עצבים חופשיים גובה L4-5 בקע דיסק אחורי לטרלי מימין גורם להיצרות של הנקב העצבי הימני עם לחץ של שורש L4 הימני גובה L5-S1 תקין מה פירוש העניין (יש לי תור לעוד 10 ימים לאורטופד ורציתי להבין מה קורה עם הגב שלי לפני שאגיע לרופא)? האם אני יכול לחזור לרוץ לאחר שהסיפור הזה יגמר? האם לשנות סוג ספורט? האם הציסטה בכליה מחייבת בדיקה או שזה לידיעה בלבד?(ברור לי שזה לא קשור לפורום הנ"ל והתגלתה כדרך אגב בבדיקה) האם תהיה לי מוגבלות מסויימת עקב הנ"ל? האם ישנן המלצות נוספות לטיפול? המון תודה מראש

1) הבדיקה אינה מסבירה כאב ברגל שמאל, יש לבצע MRI ו EMG 2) אתה חוזר לשחייה ומפסיק לרוץ 3) שינוי דיאטה דרסטי כולל שינוי זמני הארוחות ואיכות האוכל (פחות פחממות ויותר פרוטאינים)

11/08/2015 | 11:43 | מאת: חנג'י א

דר' דוידוביץ, המון תודה על העזרה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק