פריצת דיסק L5 - S1 - חוסר תחושה !! דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/08/2015 | 15:59 | מאת: רויטל

בעלי בן 33 סובל מפריצת דיסק מזה כ-10 שנים בחוליות L5 - S1 לפני כשנתיים היה התקף כאבים עז של 24 שעות שלאחריו החלה תחושה של הירדמות בחלק החיצוני בכף הרגל (תחושה קלה) אך הכאב חלף. בשנתיים האחרונות היה כאב ברמת 1-2 אבל לא רציני, ותחושה קלה של נימול ברגל. במהלך השבוע האחרון היה התקף רציני , של שבוע ימים בבית חולים עם מורפיום ומשככים חזקים מאוד מאוד ומצב של אי יכולת לשכב על הגב, לשבת, לעמוד, תחושת שריפה קשה ברגל ימין. מאתמול, אין תחושה כלל בבוהן ובאמצע שלידה ברגל ימין. ואין יכולת להרים את הבוהן. תחושת השריפה עדיין קיימת. אבל כבר מצליח לשבת או לשכב על הצד (עדיין לא על הגב) אנחנו מאוד מאוד לחוצים נוכח הסימפטום הנ"ל. 1. האם הזרקה אפידורלית יכולה להעלים את הכאב ותחושת השריפה בינתיים עד שניכנס לניתוח אצל מומחה עמוד שדרה??? 2. האם הזרקה אפידורלית אמורה "להעיר את הרגל" ולהעביר את תחושת הכאב ברגל ? 3. האם ניתוח יעיר את הרגל בוודאות ? 4. האם ההחמרה מכאב להירדמות האצבעות במהלך השבוע אומרת שיש התדרדרות וחייב להיכנס לניתוח דחוף ??? אודה לתשובות דחופות ע"מ לדעת כיצד לפעול בדרך המהירה והנכונה בברכה, רויטל

נראה על פניו שהכיוון הוא ניתוח, כדאי שיפנה למיון או לרופא מנתח בהקדם אפשרי, כמובן רצוי לבצע MRI לפני הניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק