אי יציבות עמוד שדרה צווארי - התלבטות באם לנתח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/07/2015 | 19:28 | מאת: ד.א.

ד"ר שלום, אני בן 25. לפני מספר חודשים החלו חריקות בצוואר שבעקבותיהן, ולאחר MRI ביישור ובכיפוף, אובחן אצלי "חוסר יציבות ניכר של חוליות c1-c2 + פגיעה ליגמנטרית". בנוסף אובחן "סובלוקסציה אנטריורית ניכרת בזמן כיפוף עם לחץ משמעותי על חוט השדרה בגובה c1-c2" (הנ"ל ככה"נ לאור שבר type 2 של ה-dens מגיל 6 כתוצאה מתאונת דרכים). הטיפול שהוצע לי ע"י מספר רופאים הוא ניתוח לקיבוע c1-c2 בגישה אחורית, דבר אשר יגרור לאיבוד 50% מטווח הסיבוב של הצוואר. שאלתי היא: האם קיימת אלטרנטיבה כלשהיא לסוג ניתוח הנ"ל? אני מאוד מאוד חושש מאובדן התנועה לאור מידע שקראתי על כך שהאובדן משפיע באופן משמעותי על איכות החיים ביום יום (נהיגה, ספורט וכו'). האם קיימת טכניקה\טכנולוגיה לבצע הקיבוע או כל פתרון אחד ללא אובדן התנועה הנ"ל? באם לא, האם מהכרותיך ומניסיונך ההשפעה ביום יום של אבדן תנועה שכזו הינו מורגש ומשמעותי? תודה רבה על עזרתך. תודה רבה על עזרתך.

למיטב ידיעתי אי יציבות C1-2 כתוצאה של קרע הרצועה האופקית הוא הפתרון שהציעו לך.

09/09/2015 | 08:56 | מאת: קרן

בתור מידענית רפואית - אני ממליצה לך להתחבר לאגודות בחו"ל המתמחות בנושאים הללו וללמוד קצת יותר על כל האפשרויות הקיימות. לצערי חלק מהטיפולים לא קיימים בארץ, אבל זה לא אומר שהם לא קיימים בחו"ל ושאולי תרצה את האפשרות לבחון לעשות את זה שם. זאת אופציה שתמיד קיימת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק