פענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/07/2015 | 23:38 | מאת: לירון

שלום אני הופנתי ל MRI צווארי כי יש לי כאבים בצוואר וכאבים בשורשי כפות הידיים ובידיים עצמם והרדמות בכפות הידיים הלורדוזיס הצווארי שמור. מודגם דקסטרו-סקוליוזיס קודם גופי החוליות גופי חוליות עמוד שדרה צווארי שמורים בגובה ובמנח. קומפלקס דיסק-אוסטאופיט מודגם בגובה C4-C5, זה גורם להשטחה מינימלית של האספקט האנטריורי של החוט מלווה בשינוי אות עדין ביותרבתוכו ( 9 - 8 ). ללא דפורמציה משמעותית של החוט. קומפלקס דיסק-אוסטאופיט מינימלי מודגם בגובה C5-C6 ללא אפקט על החוט. פרט לכך -התעלה הספינלית והפורמינות הנוירליות מרווחות. המעבר הצרביקו-מדולרי שמור. חוט השדרה הצווארי תקין באות ובמבנה. מודגם החזר אות תקין ממח העצם בחוליות עמוד שדרה. רושם: קומפלקס דיסק-אוסטאופיט בגובה C4-C5 הגורם להשטחה קלה ביותר ולשינויי אות מינימליים בחוט. אשמח לדעת מה זה אומר בתודה מראש לירון

יש לחץ קל על חוט השדרה בעיקר ב C4-5, צריך לבדוק אותך נוירולוגית ולהחליט אם מומלץ לנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק