דיסקים מיובשים והזרקת דפומדרול 40

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/07/2015 | 23:29 | מאת: ויקי

שלום רב, אבי סובל לאחרונה מכאבים חזקים בגב שעברו לרגל. צילום CT הראה ששני הדיסקים התחתונים התייבשו לחלוטין L5-S1 וL5-L4. כמו כן אובחנה אצלו דלקת סביב העצב. הוא קיבל זריקת דפומדרול 40 מג באזור שסביב יציאת העצב בשילוב עם פיזיותרפיה מיד לאחר ההזרקה, וצפוי לקבל זריקה נוספת בהפרש של יומיים בלבד. השאלה שלי היא האם הזרקת דפומדרול היא הטיפול הכי יעיל שיש כיום, או שמא יש טיפולים אחרים טובים יותר? כמו כן - האם הפרש של יומיים בין הזרקת 40 מ"ג הוא סביר? בתודה מראש

דפומדרול זה סוג של סטרואידים והוא יעיל במצבים של דלקת. אם אינו סובל מסכרת או יתר לחץ דם לא מאוזן, זה סביר (כל עוד הטיפול לא מתמשך). אם הכאב לא יעבור כדאי לבצע MRI לשלול היצרות של מעבר העצב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק