חולשה ברגליים והפסקת הליכה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/07/2015 | 12:06 | מאת: אייל

שלום, לפני עד לפני 4 חודשים אבי היה אדם עובד ויכל ללכת, יכל לעשות הליכון כל יום והיה אדם בריא. ביום בהיר החלה הדרדרות בהליכתו וכשהיה הולך החל פשוט ליפול. כרגע הוא בכלל אינו יכול ללכת לבד אלא בעזרת הליכון. בבית החולים עשו לו ct ראש וזה יצא תקין, כנל רופא נוירולוג. בבדיקת mri של עמוד השידרה יצא: במעבר לגזע המוח רושם לאות חריג בפונס - להמשך ברור מכוון למוח. בגובה c3-c4 מודגם בלט דיסק קשיח לוחץ על השק הדורלי ועל חוט השדרה. בגובה c4-c5 - מודגם בלט דיסק קל. בגובה c5-c6 מודגם בלט דיסק קשיח לוחץ על השק הדורלי ועל חוט השדרה. בגובה c6-c7 מודגם בלט דיסק דפוזי עם לחץ על השוק הדורלי. במוח עצם חולייתי מודגמים שינויים ניווניים בלבד. האם עפי הפיענוח זה יכול לגרום לבעיה בהליכה עד כדי כך שהוא לא יכול ללכת? אם כן מה הפתרון?

כמו שצוין בבדיקת MRI של הצוואר יש להשלים בדיקת MRI של המוח, יתכן והיה לן ארוע מוחי. (להשלים דופלר כלי דם של הצוואר ואקו לב) לגבי הצוואר עליו להבדק ע"י רופא מנתח של עמוד השדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק