פענוח בדיקת CT עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/07/2015 | 19:47 | מאת: איתמר

ערב טוב, אני בן 25, עם כאבי גב תחתון והקרנה של כאבים לרגל ימין. אשמח לפענוח של בדיקת CT ורמת חומרה: בגובה L4-L5 - מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק עם לחץ על השק ושורש מימין. בגובה L5-S1 - מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק עם פריצה מרכזית והיסתיידות היקפית. לחץ על השורשים. מה המשמעות של פריצה מרכזית? היסתיידות היקפית? אני יכול להגיד שהפיזיותרפיה עוזרת לכאבים, האם יש דחיפות בניתוח? בנוסף מה דעתך על זריקה אפידורלית?

ככל הנראה הכאב נובע מגובה L4-5. מדובר בבלט ולא בפריצת דיסק ממש כך שטיפולים שונים כגון כירופרקטיקה שקולה, פיזיותרפיה ושיטות אחרות יכולות עדיין לשפר המצב. לגבי זריקה זה יכול לתת הקלה לזמן מוגבל. אם הכאבים ימשכו 6 חודשים ויותר ללא מגמת שיפור, תפנה למנתח גב ו MRI לראות אם יש מקום לנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק