עצם הזנב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/07/2015 | 23:25 | מאת: לי

שלום, אני שבוע ושלושה ימים לאחר ניתוח עמוד שדרה צווארי הוצאת גידול נוירופיברמטוזיס בגובה C5-6 כריתה חלקית של חלק האקסטרדוראלית עם כריתה מליאה של החלק האינטראדוראלית. 1. מס' ימים לאחר הניתוח קרה בעיה, כשאני שוכבת ורוצה לקום יש כאב תופת בעצם הזנב, לוקח לי חמש דקות לקום. הרופא אומר שהבעיה לא קשורה לניתוח וזה יעבור. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה או איזה בדיקה יש לבצע (MRI אני עדיין לא יכולה להיות 40 דקות במכונה) ? 2. הגידול לא הוסר במלואו ורוצים לעשות לי בעוד שלושה חודשים קרינה כדי למנוע צמיחה מחודשת. האם מדובר בקרינה כמו של אונקולוגיה או קרינה אחרת? ומה הסיכונים אני מאוד דואגת אשמח לדעתך.

1. אם אין בעייה נוירולוגית, תמתיני עוד מספר ימים, אם לא יעבור לבצע CT/מיפוי עצמות ואולי MRI. 2. קרינה כמו של אונקולוגיה, ממוקדת לשארית הגידול כדי לעקב גדילתו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק