תוצאות MRI אגן

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/06/2015 | 09:06 | מאת: סיון

שלום, אני בת 33 , נשואה +3 (ילדתי לפני חודשיים). לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מכאבים בעצם הזנב שהקרינו לרגל שמאל, שלחו אותי לסיטי ובאותו חודש גיליתי שאני בהריון, לא היה ניתן לטפל בי כל ההריון, כמובן שהכאבים גברו במהלך ההריון וגם לאחר הלידה. לאחר ייעוץ עם רופא מומחה, נשלחתי לבדיקת MRI . להלן התוצאוות בבקשה תסביר לי מה זה אומר, הרופא נמצא בחופשה ויגיע בעוד כחודש. להלן התוצאות: מודגמת אי סדירות משמעותית באספקט הקדמי תחתון של מפרק ה-SIJ משמאל עם הופעת ארוזיות תת כונדרליות משני צידי המפרק ובצקת לשדית ניכרת נלווית. סריקה 13 והסריקות השונות במשקולים הקורונלים. הבצקת הלשדית והארוזיות מתאדרים לאחר הזרקת גדוליניום. לא מודגמת האדרה משמעותית של הסדק המפרקי לאחר הזרקת גדוליניום. בסריקת מפרק ה-SIJ מימין מודגמים שינוים בעלי אופי סקלרוטי באספקט האיליאקלי ללא האדרה עם גדוליניום סריקה 12 במשקולים הקורונלים. התעלה הסקראלית, נקבים ושורשים סקראלים ללא ממצא חריג. הסדק המפרקי מימין שמור לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. רקמות רכות פרה סקראליות בלי ממצא פתולוגי. אודה לתשובתך....

נראה על פניו שאת סובלת מדלקת של החיבור של עצם הזנב עם עצמות האגן. יתכן ומדובר בשינויים אחרי הלידה, צריך לחזור על הבדיקה בעוד מספר חודשים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק